18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Omzet Bet-at-home daalt, maar winst stijgt in Q1

Maurice Krabbendam

Bet-at-home is er ondanks een teruglopende omzet in geslaagd winst te boeken over het eerste kwartaal van 2018. Dat kon door een kostenbesparing.

Omzetdaling

Bet-at-home AG noteerde over de eerste drie maanden van dit jaar een omzet in betting en gaming van €33 miljoen. Dat was in hetzelfde kwartaal een jaar eerder nog €37 miljoen. Ook het totaal ingezette bedrag daalde, van €840 miljoen in kwartaal 1 van 2017 naar €733 miljoen in Q1 van 2018.

Winststijging

Desondanks zijn de totaalcijfers groen. De winst over het eerste kwartaal bedroeg €9,3 miljoen, waar dat vorig jaar nog €5,6 miljoen was. Het aan de beurs van Frankfurt genoteerde bedrijf kreeg dat voor elkaar door te besparen op de kosten. De marketingkosten werden gehalveerd naar €7,7 miljoen, terwijl de operationele kosten van €5,6 miljoen werden teruggebracht naar €4,9 miljoen.

De koers om kosten te besparen werd ingezet als reactie op striktere regelgevingen in de markten waar het bedrijf actief is. Het marketingbudget wordt deze zomer wel opgeschroefd rondom het WK voetbal in Rusland.

Rooskleurige toekomst

In een verklaring richting de aandeelhouders bij de winstcijfers stelt Bet-at-home dat het de toekomst rooskleurig tegemoet ziet. Er wordt ingezet op een jaaromzet van €150 miljoen en een winstbedrag over 2018 dat uitkomt tussen de €36 en €40 miljoen.