18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympisch voetbaltoernooi Tokio 2020 – Vrouwen – Wedtips & Quoteringen

Cas Geleijnse

Waar bij de mannen de jeugdteams meedoen aan het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen, doen bij de vrouwen de nationale teams mee. Voor deze landen zijn de Olympische Spelen misschien wel even belangrijk als het wereldkampioenschap. Er wordt op dit moment niet veel gevoetbald. Wedden op het Olympisch voetbaltoernooi voor de vrouwen is dus zeker een aantrekkelijke optie. In dit artikel leggen we je de opzet van het toernooi uit en geven we quoteringen en wedtips.

De opzet

Er doen twaalf landen mee aan het toernooi dat dus plaatsvindt in Japan. De Japanners zijn hierdoor automatisch geplaatst voor de Spelen. Andere landen moesten zich kwalificeren via officiële Olympische kwalificaties (in Amerika) of via het ver komen in eindtoernooien (dit geldt voor de Europese landen). Titelverdediger Duitsland kwam niet ver genoeg op het WK van 2019, waardoor zij zich niet plaatsten voor het toernooi in Tokio. Er gaat dus een nieuwe Olympisch kampioen gekroond worden.

De landen zijn onderverdeeld in drie groepen: groep E, groep F en groep G. De groepen beginnen bij E omdat groepen A tot en met D bij de mannen gebruikt worden. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich, samen met de twee beste nummers drie, voor de kwartfinales. Na de groepsfase gaan er dus vier van de twaalf ploegen naar huis. De Oranje Leeuwinnen zitten in groep F. Brazilië, China en Zambia zijn de tegenstanders in deze poule.

De Verenigde Staten werden in 2019 wereldkampioen door Nederland met 2-0 te verslaan in de finale. Ook voor dit toernooi is Amerika weer de grote favoriet. Bij de bookmakers krijgt de VS een quotering van 1.67. Het Nederlands Elftal, de andere finalist van 2019, staat bij de bookies tweede op de lijst met favorieten: wedden op Nederland als Olympisch kampioen heeft een quotering van 6.90. Na de twee topfavorieten worden Groot-Brittannië (7.30), Zweden (11.75) en Japan (12.25) als outsiders voor de titel gezien.

De favorieten

Amerika is een grootmacht in het vrouwenvoetbal, maar ook Nederland is de laatste jaren aardig aan de weg aan het timmeren. De drie Europese deelnemers worden door de bookmakers bij de favorieten genoemd.

Wedden op de Verenigde Staten als winnaar van het Olympisch voetbaltoernooi lijkt de meest logische optie. Met een quotering van 1.67 is dit ook nog een redelijk winstgevende weddenschap. Hieronder leggen we uit waarom de VS de favoriet is voor de eindoverwinning en waarom Nederland ook een kans maakt.

Groep E Favorieten: Groot-Brittannië & Japan

Groot-Brittannië en Japan zijn aan elkaar gewaagd in groep E van dit toernooi. Op het wereldkampioenschap van 2019 zaten beide landen ook bij elkaar in de groep. Engeland, dat nu op de Olympische Spelen gebruik mag maken van spelers uit heel Groot-Brittannië en niet alleen Engeland, werd toen groepswinnaar en Japan werd tweede. Het onderlinge duel eindigde in een 2-0 overwinning voor de Engelsen. Japan werd vervolgens in de achtste finales uitgeschakeld door Nederland, Groot-Brittannië schopte het tot de halve finale. Hierin werd de ploeg verslagen door de Amerikanen.

Groot-Brittannië lijkt net iets sterker dan de Japanners. Daarom is onze tip om te wedden op Groot-Brittannië als winnaar van Groep E. Dit heeft een quotering van 1.80. Wedden op Japan als groepshoofd geeft je een quote van 2.85.

Groep F – Nederland

Europees kampioen in 2017 en WK-finalist in 2019: de Oranje Leeuwinnen profileren zich de laatste jaren als topland. Ook bij deze Olympische Spelen wordt de ploeg van, de naar Groot-Brittannië vertrekkende, Sarina Wiegman als favoriet gezien. Dankzij het bereiken van de WK-finale in 2019 plaatste Nederland zich voor het toernooi. De poule met Brazilië, China en Zambia moet dan ook gewonnen kunnen worden. Het is mogelijk om hier op in te zetten, dit is dan misschien ook wel slim om te doen. Wedden op Nederland als groepswinnaar levert je een quote van 1.72 op.

Je kunt ook wedden op Brazilië als groepshoofd. De Brazilianen zijn niet meer zo sterk als in het verleden, maar het is nog altijd een ploeg om voor op te passen. Van de bookmakers krijgt deze ploeg een quote van 2.85 bij groepswinst.

Groep G – Verenigde Staten

De Amerikaanse vrouwen speelden in hun continent een Olympisch kwalificatietoernooi. In dit toernooi onderstreepten de Amerikanen nog maar eens waarom ze worden gezien als de beste ploeg van de wereld. In vijf wedstrijden kreeg de ploeg geen enkel tegendoelpunt, zelf scoorden de Verenigde Staten 25 goals. De laatste nederlaag die Amerika leed was in januari 2019. De ploeg lijkt onverslaanbaar. Een combinatieweddenschap op drie overwinningen in de groepsfase is dan ook een goede tip. De tegenstanders in de groep zijn Australië, Zweden en Nieuw-Zeeland.

Losse wedstrijden

Er worden genoeg wedstrijden gespeeld op het Olympisch voetbaltoernooi voor de vrouwen. Elke losse wedstrijd heeft heel veel wedopties. Kijk hier vooral naar als de quotering voor de favoriet heel erg laag is. Bijvoorbeeld: Nederland heeft een quotering van 1.02 voor winst op Zambia in het openingsduel van dit toernooi. Dit levert je heel weinig winst op, ga dus op zoek naar de andere weddenschappen bij deze wedstrijden. Kijk bijvoorbeeld naar Handicapwedden. Dit kan vaak interessante weddenschappen en quoteringen opleveren. Meer weten over Handicapwedden? Lees dit artikel zodat je alles weet over deze manier van voetbalwedden.

Het is bij losse wedstrijden ook mogelijk om in te zetten op de correcte uitslag van wedstrijden, hoeveel doelpunten er gemaakt worden en op half time/full time uitslagen. Kijk vooral zelf naar de losse mogelijkheden, zodat je verschillende opties hebt bij het wedden op het Olympisch voetbaltoernooi voor de vrouwen.