18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympisch voetbaltoernooi Tokio 2020 – Mannen – Wedtips & Quoteringen

Joris Velthausz

Ook op de Olympische Spelen wordt er gevoetbald. Er wordt zowel bij de mannen als de vrouwen gevoetbald voor de Olympische titel. In dit artikel wordt vooruitgeblikt op het toernooi voor de mannen. Dit is een mooie kans om in een rustige voetbalperiode toch nog te kunnen wedden op competitieve voetbalwedstrijden. De opzet van dit toernooi wordt toegelicht en er worden wedtips en quoteringen gegeven.

Welke landen doen er mee?

Er doen dus zestien landen mee aan het Olympische voetbaltoernooi. Natuurlijk mag Japan als gastland meedoen aan het toernooi. Verder leveren alle continenten deelnemers af aan het toernooi. Uit Europa doen de halve finalisten van het EK onder 21 uit 2019 mee aan de Olympische spelen. In dit geval zijn dat Spanje, Roemenië, Duitsland en Frankrijk. Een land plaatst zich op een jeugdtoernooi omdat er op de Olympische Spelen alleen spelers mee mogen doen die na 1 januari 1997 zijn geboren. Drie spelers mogen ouder zijn als compensatie.

Spanje heeft een uitstekende jonge lichting en is daarom ook favoriet voor het Olympische toernooi met een quotering van 3.05. Brazilië volgt met een quotering van 3.80. In Afrika en Azië kan een land zich ook plaatsen door middel van een jeugdtoernooi. Zo doen Egypte, Ivoorkust, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Zuid-Korea en Australië mee. Uit Noord- en Zuid-Amerika doen Mexico, Honduras, Argentinië en dus Brazilië mee. De zestiende deelnemer is Nieuw-Zeeland. Argentinië behoort ook tot de favorieten, met een quote van 8.75.

De kanshebbers

De Europese en Zuid-Amerikaanse landen zijn natuurlijk de favorieten voor dit toernooi. Echter hebben de echte topspelers vaak een druk seizoen achter de rug en hebben dan geen zin meer in de Olympische Spelen. De grote landen spelen daardoor vaak niet met de sterkste selecties.

Spanje

De Spanjaarden zijn met een quote van 3.05 dus de favoriet voor het toernooi. Als er naar de selectie wordt gekeken is dit niet gek. Een greep uit de selectie: Pau Torres, Eric García, Pedri, Dani Ceballos, Mikel Oyarzabal en Marco Asensio. Sommige spelers hebben zelf al op het EK gespeeld. Pedri werd gekroond tot het talent van het toernooi tijdens het EK. Kortom Spanje heeft een meer dan uitstekende selectie en zal het waarschijnlijk ver gaan schoppen. De weddenschap ‘Spanje wint groep C’ heeft een quote van 1.62.

Brazilië

Na Spanje zijn de Brazilianen de favoriet voor dit toernooi met een quote van 3.80. De regerend Olympisch Kampioen heeft een talentvolle aanvalslinie met Gabriel Martinelli, Richarlison, Reinier, Matheus Henrique en Antony van Ajax. Brazilië heeft ervoor gekozen om drie ervaren spelers mee te nemen. Keeper Santos, Diego Carlos van Sevilla en Dani Alves. De rechtsback is tegenwoordig 38, maar speelt nog altijd bij Sao Paulo in Brazilië. Alves is logischerwijs ook de aanvoerder. Brazilië heeft een quotering van 1.70 voor groepswinst.

Frankrijk

De Fransen zijn opvallend pas de derde favoriet voor dit toernooi met een quote van 5.95. Frankrijk zou een geweldige selectie kunnen bouwen van spelers die na 1997 zijn geboren. Echter hebben veel van deze spelers al een EK in de benen. Kylian Mbappé is ook speelgerechtigd voor dit toernooi, maar Mbappé heeft een druk seizoen achter de rug en heeft vakantie. Hetzelfde kan worden gezegd over toptalenten Eduardo Camavinga en Houssem Aouar. Deze spelers mogen meedoen aan het toernooi maar hebben vakantie.

Verder zijn er ook grote teams die het spelers verbieden om naar de Olympische Spelen te gaan. De beste spelers in de Franse selectie zijn Florian Thauvin en Lucas Tousart. De weddenschap ‘Groepswinst voor Frankrijk’ heeft een quotering van 1.83.

Argentinië

De Argentijnen hebben een quote van 8.75 voor de weddenschap winnaar het Olympische toernooi. De Argentijnen wonnen in 2004 en 2008 de gouden medaille op de Olympische Spelen. Dit jaar is de selectie van Argentinië op het eerste oog niet goed genoeg om te winnen. Net als bij Frankrijk zijn de grootste talenten thuis gelaten door de drukke kalender van het hedendaagse voetbal.

Argentinië heeft twee spelers in de selectie die in de Europese topcompetities spelen. Alexis Mac Allister speelt bij Brighton en Nehuén Pérez staat onder contract bij Atlético Madrid. De rest van de selectie zit vol met jonge Argentijnen die nog in Argentinië spelen. Argentinië zit in de groep met Spanje en heeft een quotering van 3.25 voor groepswinst.

Duitsland

De Duitsers hebben een quote van 9.30 voor het winnen van het toernooi. Net als Argentinië en Frankrijk hebben de Duitsers zeker niet de allerbeste selectie meegenomen. Spelers als Florian Wirtz, Kai Havertz, Jamal Musiala en Florian Neuhaus zitten allemaal niet in de selectie.

Van de spelers die wel meegaan naar de Olympische Spelen zijn Nadiem Amiri en Benjamin Henrichs de bekendste jonge spelers. Met Maximilian Arnold van Wolfsburg heeft Duitsland ervoor gekozen een ervaren spelmaker mee te nemen. Arnold zal het team moeten dragen. Duitsland heeft een quote van 2.75 om groepshoofd te worden in de groep met Brazilië.

Outsiders

Naast de vijf grote favorieten zijn er natuurlijk ook outsiders voor dit toernooi. Japan organiseert de Spelen en is gebrand om goed te presteren, Japan heeft een quotering van 9.45 bij winst van het toernooi. In 2012 wist Mexico verrassend het voetbaltoernooi te winnen op de Olympische Spelen. Keeper Guillermo Ochoa en Diego Lainez zijn de twee bekendste spelers van de selectie, toch is Mexico niet te onderschatten. Ben je welwillig om een gokje te nemen met hoger risico dan is ‘Mexico wordt Olympisch Kampioen’ met een quote van 40.00 een optie.

Er wordt niet verwacht dat Honduras, Australië en de andere landen die ook meedoen aan het toernooi echt hoge ogen kunnen gooien. Deze teams kunnen voor een verrassing zorgen in de groepsfase, maar de knock-outfase lijkt te zwaar te zijn voor deze landen.