18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Noord-Ierland herziet ‘verouderde’ wetgeving met hulp inwoners

Tim Giesbers

Het Noord-Ierse Ministerie van Gemeenschappen is bezig met een complete herziening van de wetgeving op het gebied van kansspelen. Deze zou namelijk erg verouderd zijn geraakt in de moderne tijd. Tot aan 21 februari 2020 wordt een openbare raadpleging gedaan waarbij de bevolking van Noord-Ierland mee mag praten over dit onderwerp.

Tijdens deze raadpleging zal door het publiek en de belanghebbenden in de industrie bekeken worden of de wetgeving moet worden aangepast en zo ja, hoe. Het Ministerie van Gemeenschappen wil hiermee een duidelijk beeld krijgen van de aanpassingen die opgenomen moeten worden in nieuwe wetgeving over kansspelen.

Belangen

Tracy Meharg, secretaris-generaal van het Ministerie, zegt over de start van de raadpleging: “We zijn ons ervan bewust dat de kansspelindustrie een belangrijke werkgever is in Noord-Ierland. Wedden is een activiteit waar een groot aantal mensen op verantwoorde wijze van geniet.”

“Het is wel erg belangrijk om onder ogen te zien dat wedden voor sommige mensen de mogelijkheid heeft om schade aan te richten. Wanneer we de wetgeving aanpassen, is het belangrijk dat we de belangen van de industrie en het beschermen van het publiek hoog in het vaandel laten staan.”

Veranderingen

Meharg legt uit hoe de raadpleging werkt: “We geven iedereen met een interesse in kansspelen de mogelijkheid om mee te praten over de huidige wetgeving. Er bestaat geen twijfel dat deze verouderd is en de snelheid van technologische veranderingen in de industrie niet bij heeft kunnen houden.”