18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederlandse boete voor wedkantoor William Hill

Tim Giesbers

De Britse bookmaker William Hill heeft een boete ontvangen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Het bedrijf heeft namelijk de Nederlandse regels overtreden door via de website kansspelen aan te bieden aan Nederlandse consumenten en dit te faciliteren. Hierdoor moet het bedrijf een boete betalen van 300.000 euro.

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de nieuwe Nederlandse wetgeving rondom de nationale wedmarkt. Tot die tijd is het voor buitenlandse aanbieders niet toegestaan om Nederlandse consumenten te benaderen. Toch is een aanzienlijk aantal Nederlandse spelers actief op dit soort buitenlandse sites.

Klantenservice

De Kansspelautoriteit kan de buitenlandse bedrijven een boete opleggen wanneer zij de Nederlandse consumenten toch bedienen met hun website. Bij William Hill was er een aantal aanwijzingen dat toch de pijlen gericht waren op Nederlandse consumenten. Zo was de website bereikbaar vanuit Nederland en de optie ‘Nederland’ werd genoemd om te selecteren in het menu.

Tevens was de klantenservice van William Hill bereikbaar vanuit Nederland. Nederlandse consumenten konden op de website betalen met behulp van iDEAL. Dit is een betaalmethode die alleen te gebruiken is door Nederlandse banken. Ten slotte waren via de website van William Hill apps te downloaden via Nederlandse IP-adressen. Om al deze redenen deelt de Kansspelautoriteit de boete uit.

Geoblocking

De waakhond heeft aangekondigd het als een van de prioriteiten te zien om het illegale aanbod van wedkantoren aan te pakken. De KSA vindt het belangrijk om consumenten te beschermen. Naast het mogelijke risico op een gokverslaving is het namelijk belangrijk om de illegale aanbieders te bestrijden. Zolang er nog geen nieuwe wetgeving is hoopt de KSA dat online aanbieders via geoblocking Nederlandse IP-adressen weren van hun websites.