18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland in top 10 favorieten WK 2022 bij bookmakers

Maurice Krabbendam

Het WK 2018 zit er nog maar net op, of sommige bookmakers hebben al quotes gepresenteerd voor het volgende wereldkampioenschap voetbal, dat in 2022 in Qatar zal worden gehouden. Opvallend genoeg staat Nederland in de top tien van favorieten voor toernooiwinst.

Nederland in top tien favorieten WK 2022

Een rondgang langs enkele bookmakers leert dat het Nederlands Elftal quoteringen krijgt van rond de 20.00 voor WK-winst in 2022, wat goed genoeg is voor een plaats onderin de top tien. Landen als Portugal, Colombia, Uruguay, Zweden en Zwitserland staan bij de meeste wedkantoren lager genoteerd dan Nederland. Dat is opmerkelijk, aangezien zij op het WK in Rusland allen tot de knock-outfase wisten door te dringen, daar waar Nederland niet eens aan het toernooi meedeed. Zelfs Kroatië, afgelopen weekend nog verliezend finalist in de WK-finale tegen Frankrijk, wordt minder kansen toegedicht dan Nederland.

Blijkbaar is er van de status van het Nederlands elftal nog het een en ander over bij de bookies, al waren ‘we’ er dan niet bij op de laatste twee toernooien. De twee WK’s voorafgaand aan deze periode van droogte waren dan ook behoorlijk succesvol, met een nipt verlies tegen Spanje in de WK-finale van 2010 en een derde plaats op het WK van 2014 in Brazilië.

Nations League

De status uit het verleden heeft Nederland ook een eliteplaats opgeleverd in de eerste editie van de Nations League, die in September van start gaat. Nederland is ingedeeld in Divisie A. In de maanden september, oktober en november staan er dubbele ontmoetingen op het programma met groepsgenoten Duitsland en Frankrijk. Mocht Oranje deze groep winnen, dan speelt het in juni 2019 in de finales van het toernooi. Er kan ook een ticket worden gewonnen voor play-offs in 2020, die extra kansen opleveren voor plaatsing voor het EK van 2020, dat in verschillende Europese landen – waaronder Nederland – wordt gehouden. Tussendoor is er ook een reguliere kwalificatie-campagne voor die eindronde.

Al met al lijken de kansen dus goed voor Nederland om zich daadwerkelijk weer eens te gaan plaatsen voor een toernooi, waarmee wellicht ook plaatsing voor en een goed resultaat op het WK van 2022 dichterbij komt.

Topfavorieten WK 2022

Nog even terug naar het WK 2022. De topfavoriet voor dat toernooi is logischerwijs de kersverse wereldkampioen Frankrijk, dat qua noteringen (rond de 7.00 en 8.00) ongeveer hetzelfde toebedeeld krijgt als Brazilië, Duitsland en Spanje, landen die op het afgelopen WK toch niet helemaal hun favorietenrol waar konden maken.