18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NEC – Ajax wedden, tips en quotes 8 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: NEC – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 8 april 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.45

Ajax zit midden in een niet bepaald licht programma, met zeven wedstrijden in drie weken tijd, waaronder twee Europese duel en aan het einde van die reeks het cruciale treffen met PSV. Allereerst moet er worden afgerekend met NEC, dat door een reeks verliesduel toch weer richting de degradatiezone is afgegleden.

Steeds wat verder afzakken

Van alle ploegen in de Eredivisie is NEC namelijk aan de slechtste reeks bezig: de laatste vier duels werden verloren van achtereenvolgens ADO Den Haag, FC Utrecht, aartsrivaal Vitesse en FC Groningen. ADO Den Haag stond even onderaan maar won wel drie van zijn laatste vier duels. Excelsior, Go Ahead Eagles, Roda JC en Sparta zijn geen van alleen aan briljante reeksen bezig. Maar in de afgelopen vier speelronden wonnen ze allemaal tenminste één keer. En dan zakt de club die zelf geen enkel punt pakt steeds wat verder naar beneden.

NEC vindt zichzelf nu nog terug op de veertiende plaats met 28 punten, net zoveel als Sparta en ADO Den Haag. Excelsior, Roda en Goa Ahead Eagles hebben met nog vijf speelronden te gaan echter nog kansen om NEC te achterhalen. De huidige 28 punten zijn waarschijnlijk niet genoeg om voor rechtstreekse handhaving te zorgen. Werk aan de winkel dus voor de ploeg uit Nijmegen. Ajax is wel met afstand de sterkste ploeg waar nog tegen gespeeld moet worden. NEC zal vooral tegen AZ, Heerenveen, Excelsior en FC Twente nog aan de bak moeten.

Buiten de deur presteren

Dat moet Ajax ook, meer dan welke andere Nederlandse club. Voorlopig gaat het nog goed, maar Ajax is nog maar net begonnen aan een zeer pittige reeks. De overwinning in eigen huis op Feyenoord was prima, want Ajax liep er drie punten mee in op de koploper. Het gat is nu nog drie punten, maar Feyenoord kan nog puntenverlies lijden omdat het doelsaldo maar liefst vijftien goals beter is. Peter Bosz is met zijn ploeg nog volop in de titelrace, maar hij moest wel erkennen dat er op doelsaldo waarschijnlijk niets meer kan worden goedgemaakt.

Na NEC treft Ajax op donderdag Schalke 04, waarna Heerenveen eveneens de Arena zal aandoen. Dan moet Ajax twee keer buiten de deur presteren: op donderdag tegen Schalke 04, en drie dagen later bij PSV. Enerzijds is er de kans dat Ajax in dat zware programma punten zal laten liggen. En het is ook niet ondenkbaar dat Schalke het Europese eindstation zal blijken, en dat er drie dagen later ook nog punten worden gemorst in Eindhoven. Het kan natuurlijk ook anders uitvallen, maar feit is dat Ajax de komende weken voor een loodzware opgave staat. Het wordt interessant om te kijken hoe de ploeg daarmee omgaat. De horde NEC moet echter wel kunnen worden genomen.

NEC – Ajax tip

Wij houden het voorzichtig. In hun laatste paar wedstrijden werd zowel bij Ajax als NEC minstens drie keer gescoord, zij het doorgaans in het voordeel van Ajax en het nadeel van NEC. Wij denken aan meer dan 2,5 goals totaal, tegen een quote van 1.45 bij Toto.

NEC – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst NEC: 10.61
Gelijkspel: 5.09
Winst Ajax: 1.23