18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Miljoenenboete voor Mr Green vanwege nalatigheid

Tim Giesbers

Mr Green, de onlinekansspelaanbieder die een onderdeel is van William Hill, heeft een boete opgelegd gekregen van circa 3,5 miljoen euro door de Britse Gambling Commission. Het bedrijf heeft namelijk nagelaten de regels na te komen omtrent het tegengaan van wedgerelateerde problemen en witwassen.

Volgens de Gambling Commission heeft Mr Green zich schuldig gemaakt aan een aantal vergrijpen. Zo heeft het bedrijf geen sociale verantwoordelijkheid genomen met een consument die vijftigduizend pond won, dit daarop vergokte, en daarna duizenden ponden meer uitgaf aan kansspelen.

Bewijzen

Daarnaast zou Mr Green verkeerde bewijzen van financiering hebben geaccepteerd van consumenten. Een van de spelers gaf een bewijs van een inleg van 176.000 pond, terwijl later duidelijk werd dat deze persoon meer dan een miljoen had ingelegd. Ook werd een foto van een laptopscherm met dollars op een cryptowebsite geaccepteerd als bewijs.

Tekortkomingen

Richard Watson, uitvoerend directeur van de Gambling Commission, zegt: “Ons onderzoek bracht systematische tekortkomingen aan het licht met betrekking tot zowel de sociale verantwoordelijkheid van Mr Green als tot controles die een aanzienlijk aantal klanten in zijn online casino’s troffen.”

“Consumenten in Groot-Brittannië hebben het recht om te weten dat er controles aanwezig zijn die zullen helpen hen veilig te houden en ervoor zorgen dat gokken misdaadvrij is. We zullen blijven opereren tegen aanbieders die falen op dit gebied.”