18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Merkur Sportwetten krijgt helft van BetCenter in handen

Tim Giesbers

Het Duitse Merkur Sportwetten heeft de helft van de aandelen in handen gekregen van het Belgische wedkantoor BetCenter. Details van de deal werden niet naar buiten gebracht, maar het werd wel duidelijk dat de overeenkomst gesloten is op basis van een eerdere samenwerking tussen BetCenter en de Gauselmann Group, dat Merkur bezit.

Dertig procent groei sinds samenwerking

BetCenter stapte anderhalf jaar geleden over op het platform van Gauselmann, genaamd Cashpoint. Nadat de Belgen deze stap maakten groeide het bedrijf dertig procent in vergelijking met het jaar ervoor. Vanwege deze deal zullen drie afgevaardigden van de Gauselmann Group plaatsnemen in het bestuur van BetCenter.

“BetCenter is een van de leiders in het Belgische sportwedden en de transactie past perfect in de internationale strategieën van Gauselmann”, vertelt Niko Steinkrauß, directeur van Merkur Sportwetten, in een vrijgegeven verklaring.

“Groeiplannen verwezenlijken”

“Met de combinatie van de lokale marktkennis van BetCenter en de mogelijkheden van Merkur hebben we een ideale positie om de samenwerking nog verder te laten groeien”, vervolgt Steinkrauß. Hij krijgt bijval van Seydi Tekin, CEO van BetCenter. “Dit akkoord versterkt beide bedrijven.”

“Het geeft ons niet alleen de kans om de expertise van beide bedrijven te gebruiken om onze positie in de markt te verstevigen, ook kunnen we beter gaan samenwerken om onze groeiplannen te verwezenlijken”, verduidelijkt Tekin.