18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Matchfixingtip leidt tot groot onderzoek Tunesisch voetbal

Tim Giesbers

De Franse bookmaker Française des Jeux (FDJ) heeft een tip gegeven over verdachte wedomstandigheden aan de Tunesische autoriteiten. Dit heeft geleid tot een groot onderzoek naar de mogelijkheid van matchfixing in het Tunesische voetbal.

FDJ, wat in handen is van de Franse staat, heeft de nationale politie een tip gegeven rondom de wedstrijd tussen US Ben Guerdane en ES Metlaoui op 7 april. Op dit duel, afgewerkt in het kader van de Tunesische Ligue Professionnelle 1, werden opeens veel weddenschappen geplaatst.

Strafschop

Uiteindelijk won US Ben Guerdane de wedstrijd met 1-0 door een strafschop acht minuten na rust. De weddenschappen kwamen uit de regio van Nantes en vielen op door een grote voorspelling van 32.000 euro. Alle weddenschappen werden ook geplaatst op de voorspelling dat US Ben Guerdane de wedstrijd winnend zou afsluiten.

Dit was niet de eerste maal dat FDJ dit seizoen de autoriteiten op verdachte wedpatronen heeft gewezen rondom wedstrijden van US Ben Guerdane. Eerder werden al bij twee andere duels verdachte weddenschappen geplaatst, bijvoorbeeld toen een keer voor een bedrag van 80.000 euro gewed werd op deze club.

Onderzoek

De Tunesische voetbalbond besloot om alle wedstrijden in de Sidi Bouzid-competitie te laten vervallen in het weekend van 20 en 21 april. Volgens de bond was dit om de mogelijkheid van matchfixing tegen te gaan. Een onderzoek moet uitwijzen of er echt sprake is van matchfixing in het Tunesische voetbal. US Ben Guerdane wilde niet reageren op het nieuws.