18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

MasterCard staat voor terugkeer op Russische wedmarkt

Tim Giesbers

MasterCard gaat terugkeren op de Russische wedmarkt, waar het diverse financiële services zal leveren. Naast een van de grootste uitgevers van creditcards ter wereld is MasterCard namelijk ook een bedrijf dat financiële diensten levert aan andere bedrijven en branches.

Uitbetalen van winsten

Volgens Betting Business Russia zal MasterCard de diensten vanaf het einde van dit kalenderjaar gaan leveren in Rusland, waar het eerder al actief was op de wedmarkt. De dienst van de creditcarduitgever zal bestaan uit het uitbetalen van wedwinsten aan de consumenten.

MasterCard zal in Rusland gebruik gaan maken van de licentie MCC 7995, wat inhoudt dat er geldbedragen overgemaakt kunnen worden met de diensten. Wedaanbieders hebben dezelfde licentie nodig om van de MasterCard-dienst gebruik te kunnen maken. Normaliter wordt deze licentie vooral gebruikt in de Europese Unie.

Aanhaken bij de West-Europese bookmakers

Leon is momenteel een van de weinige gokbedrijven met een dergelijke licentie in Rusland en het wedkantoor is erg blij met de terugkeer van MasterCard naar het land. De hoop is er dat de vernieuwde financiële service een boost in de goksector tot resultaat zal hebben.

Volgens de bookmaker heeft dit ‘ongetwijfeld’ een positieve impact op de status van legaal online wedden in Rusland. Leon spreekt de wens uit dat de Russische wedkantoren mede door MasterCard kunnen gaan concurreren met ‘de beste wedkantoren van de West-Europese wedmarkt’.