18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Marathonbet keert terug op Russische markt

Tim Giesbers

Marathonbet heeft zijn online sportwedsite terug op de Russische markt gebracht. Eerder dit jaar werd het platform nog tijdelijk afgesloten. In juli vorig jaar ging de Russische wedwebsite van de online bookmaker voor het eerst online.

Geen technische problemen

Russische consumenten kunnen via marathonbet.ru online hun weddenschappen afsluiten op diverse sportwedstrijden. Hiervoor moesten de klanten zich eerst registreren bij een van de winkels van Marathonbet. Daarna konden zij pas gebruik maken van de online diensten.

Volgens retailmagazine Betting Business werd de Russische website van Marathonbet in februari van dit jaar door het bedrijf zelf uit de lucht gehaald. Volgens de bookmaker zelf was dit te wijten aan ‘technische problemen’, maar later werd bekend dat het ging om licentieproblemen.

Nieuwe licentie

Marathonbet, dat naast Rusland voornamelijk actief is in het Verenigd Koninkrijk en Spanje, moest een nieuwe licentie in Rusland zien te bemachtigen nadat het besloot de locatie van het centrale orgaan van het bedrijf te veranderen.

Het is inmiddels gelukt een nieuwe Russische licentie te krijgen en hierdoor is marathonbet.ru weer online en kunnen consumenten in het Oost-Europese land weer hun weddenschappen plaatsen op de website.