18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ManBetX wordt sponsor van de Primera División

Tim Giesbers

Het op Malta gevestigde ManBetX is de nieuwe officiële wedpartner van de Primera División geworden voor de Aziatische markt. Het gaat om een miljoenendeal voor drie seizoenen die zal aanvangen bij de start van het nieuwe seizoen in september 2018.

De Spaanse competitie is een van de meest succesvolle voetbalcompetities van de wereld. Er wordt veel geld verdiend met uitzendrechten uit de Primera División, ook wel La Liga genoemd. Daarnaast wonnen twee Spaanse clubs uit de hoofdstad Madrid dit seizoen een Europees toernooi; Real Madrid legde beslag op de Champions League en Atlético Madrid won de Europa League.

“Meer interactie met fans”

“Azië is een van de snelst groeiende markten”, zegt Gregory Bolle, hoofd internationale marketing van La Liga. “Deze deal kan ons helpen om meer interactie te hebben met miljoenen Aziatische La Ligafans. Door de resultaten van de Spaanse clubs in de Europese toernooien blijven we een grote factor op de mondiale markt.”

Bolle gelooft dat de samenwerking met ManBetX de Primera División kan helpen deze stap te zetten. De bookmaker werd in 2007 opgericht op Malta, waar het nog steeds het hoofdkantoor heeft staan, en heeft mondiaal dagelijks circa 500.000 actieve gebruikers. Sinds vorig jaar prijkt het bedrijf ook op het shirt van Premier Leagueclub Crystal Palace.

“Nog verder uitbreiden”

Luis Álvarez-Cervela, woordvoerder namens ManBetX, zegt: “Ons bedrijf is een van de grote wedkantoren over de wereld geworden. Door de overeenkomst met de Primera División kunnen we nog verder uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de competitie.”