18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Maltese autoriteiten vergemakkelijkt rapporteren verdachte wedactiviteiten

Tim Giesbers

De Malta Gaming Authority (MGA) heeft aangekondigd te komen met een nieuwe tool. Wanneer deze tool definitief gelanceerd is, wordt het voor licentiehouders makkelijker om verdachte wedactiviteiten te melden. Deze kunnen gemeld worden aan de speciale Sports Integrity Unit op Malta.

De uiteindelijke tool moet gaan luisteren naar de naam Suspicious Betting Reporting Mechanism (SBRM). Aan het einde van deze maand moet deze beschikbaar worden voor alle kansspelaanbieders die een vergunning hebben om op Malta sportweddenschappen aan te bieden.

Verplichting

Het grotere plan van de MGA omhelst een verplichting voor alle aanbieders om verdachte weddenschappen per direct te melden. Die verplichting gaat in per 1 januari 2021. Deze tool kan de aanbieders al voor die tijd kennis laten maken met de manier waarop dat kan.

De overgang om de tool te moeten gebruiken, wordt zo minder zwaar. Daarnaast kunnen eventuele noodzakelijke wijzigingen voor 1 januari nog worden toegepast door de MGA. Alle aanbieders op Malta krijgen dan ook een handleiding hoe het systeem gebruikt moet worden.

Onderzoek

In mei van dit jaar heeft de MGA al een onderzoek gedaan onder aanbieders, hoe het wedden eerlijker en veiliger kan gebeuren. Geen van de tien respondenten gaf destijds aan moeite te hebben met een dergelijk systeem. Dit is een extra reden voor de autoriteiten om de tool nu al te introduceren.