18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Maltese autoriteiten nemen drie licenties in

Tim Giesbers

De Maltese Gaming Authority (MGA) heeft twee licenties ingetrokken en één tijdelijk geschorst. In dat eerste geval gaat het om Bet Service Group en World-of-bets.eu. Van Betixx is de licentie tijdelijk ingetrokken. Alle drie de bedrijven hadden zich niet aan de nationale regels van Malta gehouden.

Sanctie

Eerder werd de licentie van Bet Service Group tijdelijk geschorst, maar de MGA heeft nu alsnog besloten de licentie helemaal in te trekken. De aanbieder moet nu alle activiteiten op het eiland staken. Bet Service Group is het bedrijf achter Gamenet en moet nu een bericht plaatsen op alle websites dat de licentie ingetrokken is.

Voor World-of-bets.eu geldt hetzelfde. Ook zij moeten van de MGA op hun websites duidelijk maken dat de Maltese licentie niet langer geldig is. Daarnaast moet de bookmaker stoppen met alle diensten op Malta. Deze sanctie van de MGA geldt voor alle websites die onder het merk vallen.

Onderzoek

Betixx heeft een tijdelijke schorsing gekregen van de MGA en mag dus tijdelijk geen online diensten meer aanbieden. Ook is het niet toegestaan om op korte termijn nieuwe consumenten of nieuwe stortingen aan te nemen. Betixx moet van de autoriteit informatie en documentatie opsturen om mee te werken aan een officieel onderzoek.

De MGA wil niet verder ingaan op de reden van de sancties. Dit doet de autoriteit niet om te vermijden dat een verder onderzoek eventueel wordt tegengewerkt. Wel heeft de MGA Maltese spelers van de drie merken opgeroepen zich te melden bij de waakhond over informatie wat betreft nog uitstaande betalingen.