18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Malta komt met een verenigd zelf-exclusiesysteem

Tim Giesbers

De Maltese Gaming Autoriteit (MGA) heeft plannen bekendgemaakt om een verenigd systeem te lanceren voor zelf-exclusie. Alle bedrijven met game- of wedlicenties in het land gaan aan de slag met het systeem, waarbij mensen zichzelf beter kunnen beschermen tegen de risico’s van gokken.

Superviserende rol

Eerder deze maand ging het Maltese parlement akkoord met de derde versie van de nieuwe nationale Gaming Act. In deze wet staat dat de MGA een meer superviserende rol zal aannemen en zich gaat richten op het aanpakken van zaken als witwassen en het financieren van illegale zaken.

Ook krijgt de MGA meer handvatten om in te kunnen grijpen bij bedrijven die de fout ingaan. De nieuw op te richten Player Support Unit gaat zich namens de autoriteit richten op het bemiddelen tussen gekrenkte consumenten en aanbieders.

Het verenigde zelf-exclusiesysteem houdt in dat mensen die zich uitschrijven bij een bookmaker om zichzelf te beschermen niet opnieuw consument kunnen worden bij een concurrent. Hier vallen alle aanbieders van online game- en wedspellen onder.

“Consumenten verzekerd van hulp”

Heathcliff Farrugia, CEO van de MGA, zegt: “Het beschermen van consumenten is een van de belangrijkste zaken waar de MGA meer bezig zijn. Dit systeem benadrukt nog extra dat we consumenten willen verzekeren van de noodzakelijke hulp om verantwoord te wedden.”

“We hebben de afgelopen jaren gezien dat diverse aanbieders zelf maatregelen willen nemen om verantwoord wedden beter mogelijk te maken. Daarom geloven we dat dit verenigde systeem goed ontvangen gaat worden door zowel de aanbieders als de consumenten.”