18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Malta en FIAU gaan strijd aan tegen witwassen

Tim Giesbers

De Maltese Gaming Authority (MGA) heeft een memorandum van overeenstemming met de Financial Intelligence Analysis United (FIAU) aangekondigd. Samen gaan de partijen informatie uitwisselen om het witwassen van geld te bestrijden, naast het tegengaan van de financiering van terrorisme.

De FIAU van Malta is de centrale instantie die verantwoordelijk is voor het verzamelen, verwerken, analyseren en verspreiden van informatie bij de bestrijding van het witwassen van geld en aanverwante criminele activiteiten.

Toezicht

Heathcliff Farrugia, CEO van de MGA, legt uit: “Onze relatie met de FIAU is steeds sterker geworden, vooral sinds de invoering van de vierde antiwitwaswet van de EU. Vanwege de aard van onze instanties hebben we regelmatig contact en voeren we ook gezamenlijk toezicht uit op gelicenseerde kansspelbedrijven.”

“Dit memorandum zal deze samenwerking blijven versterken en ons besluit ondersteunen om ervoor te zorgen dat de kansspelsector in Malta vrij blijft van misdaad. Dit doen we door witwassen te voorkomen en de financiering van terrorisme te bestrijden.”

Relatie

Kenneth Farrugia, directeur van de FIAU, vult aan: “De MGA is een strategische partner van de FIAU om ervoor te zorgen dat alle regels worden toegepast in de goksector. Dit memorandum zal daarom de langdurige uitstekende relatie en het niveau van samenwerking tussen de twee autoriteiten verder versterken.”