18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Live wedden Premier League: Uitleg & Strategie

Bob Ligthart

Het is niet alleen mogelijk om een weddenschap voorafgaand aan een wedstrijd te plaatsen, want tijdens een duel zijn er ook nog talloze mogelijkheden waarop je kunt wedden. De competities worden weer hervat en dit geldt ook voor de Engelse competitie. In dit artikel laten we zien hoe je live kunt wedden op de Premier League, met de daarbij behorende strategieën.

Wat is live wedden?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij deze manier van wedden zet je live in, dus tijdens een wedstrijd en niet van tevoren. Dit is heel anders dan een normale weddenschap, want het is noodzakelijk dat je de wedstrijd waar je op inzet volgt. Alleen dan kun je een weloverwogen keuze maken. Het spelbeeld van een bepaald duel kan zomaar omslaan door een onverwachte wending. Als je dit zelf ziet, kun je hier op inspelen en dit kan dan geld opleveren.

Mogelijkheden

Bij live wedden bestaat er de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd alsnog een ‘1×2-weddenschap’ te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat een team nog gaat winnen aan het einde van de wedstrijd, dan kun je daar op inzetten. Hoe later het is, hoe hoger de quote. Naast deze normale weddenschap zijn er ook nog genoeg andere manieren waarop je kunt wedden.

‘Next Goal’ is één van die weddenschappen. Hierbij gaat het om het team dat als eerste scoort nadat jij hebt ingezet. Dus als een van de twee clubs de andere domineert is dit een erg interessante weddenschap. Een andere mogelijkheid is het wedden op hoeveel goals er in een bepaald tijdsbestek vallen. Bijvoorbeeld ‘Total Goals over 0.5 – 00:00-29.59’. Dit betekent dat er minimaal één doelpunt valt tussen het begin van de wedstrijd en de 30e minuut. Deze weddenschap is erg handig wanneer er een doelpunt in de lucht hangt.

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden wat betreft het live wedden. Ga naar de website van jouw bookmaker en kijk bij live betting om te zien wat het wedkantoor je allemaal te bieden heeft.

Action Betting

Een zeer vermakelijke, actieve manier van live wedden is Action Betting. Deze weddenschappen gaan over kleine gebeurtenissen in een wedstrijd, waarvan sommigen vaak terugkomen in een duel. Je kunt inzetten op welke situatie het spel als eerste stillegt in de minuut nadat jij hebt ingezet.

Je wedt dan bijvoorbeeld dat het spel in de aanstaande minuut als eerst wordt stilgelegd vanwege een vrije trap. Andere keuzes hierbij zijn: ingooi, het spel wordt niet stilgelegd, doeltrap, corner, goal en penalty. Na elke minuut gaan al de keuzes weer open en kun je weer voorspellen wat er gaat gebeuren.

Live wedden Premier League

De Premier League wordt deze week weer hervat en dit biedt dus kansen om het live wedden op deze competitie toe te passen. In de eerste speelronde na de break staan er al gelijk wat mooie wedstrijden op het programma. Zo heb je op woensdag Manchester City – Arsenal en op vrijdag Tottenham Hotspur – Manchester United. Dit zijn duels die al leuk zijn om te kijken en met een live weddenschap kan dit extra spanning met zich meebrengen.

Live wedden op de Premier League kan er ook voor zorgen dat minder interessante wedstrijden leuk worden om naar te kijken. Er zijn deze week ook wedstrijden als Aston Villa – Sheffield United en Norwich City – Southampton. De meeste mensen kijken doorgaans niet naar deze duels, maar door live wedden zijn zelfs deze ontmoetingen spannend.

Research vooraf belangrijk

Het is niet zo dat je bij live betting helemaal geen onderzoek hoeft te doen voorafgaand aan de wedstrijd. Het is natuurlijk altijd handig om van tevoren al te weten welke teams in vorm zijn en of ze bestand zijn tegen een stootje. Een club met veel veerkracht kan nog terugkomen van een achterstand, wat ook belangrijk is om te weten voordat je te snel conclusies trekt tijdens een wedstrijd. Zorg er daarom voor dat je altijd goed bent voorbereid, want alleen dan maak je de beste keuzes.

Timing

Een ander belangrijk aspect voor als je deze week al wil live wedden op de Premier League, is timing. De quotes veranderen vaak in een wedstrijd, omdat de kansen van de teams steeds kunnen omslaan. Dit geldt ook voor het aantal doelpunten dat kan vallen en een tal van andere zaken. Blijf dus attent en zorg ervoor dat je in sommige gevallen de bookmakers voor bent wanneer zij de quotes gaan aanpassen.

Zij doen dit naar aanleiding van gebeurtenissen, dus als jij eerder ziet aankomen dat er iets gebeurt kan dit enorm in jouw voordeel zijn. Je hebt dan namelijk de kans om een veel hogere quote te krijgen voor je weddenschap dan een paar seconden daarvoor. Ben hier wel snel mee, want de bookmakers zijn natuurlijk ook op hun hoede.

Premier League live wedden iets voor mij?

Live wedden is een erg leuke manier van sportwedden voor spelers die ervan houden om actief in te zetten. Je kan er veel mee bezig zijn tijdens een wedstrijd, wat een duel ook interessanter maakt om naar te kijken. Deze week staan er al gelijk wat mooie wedstrijden op het programma in de Engelse competitie. Dit is dus een kans om deze affiches nog spannender te maken en om er met een mooie winst vandoor te gaan.