18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Live wedden op de Eredivisie

Dirk Maas

Naast de optie om voor aanvang van een Eredivisie-duel geld in te zetten, is er tevens de mogelijkheid om live te wedden. De optie om live te wedden op de Eredivisie wordt in dit artikel nader toegelicht. Daarnaast kijken we naar de voor- en nadelen van deze wedmogelijkheid,

Over live wedden op de Eredivisie

Bij live wedden op de Eredivisie zet je tijdens een duel in. Je beschikt over een keur aan weddenschappen om op in te zetten.

Een eerste optie is dat je inzet op dezelfde soorten weddenschappen die voor aanvang van de wedstrijd reeds beschikbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen of de thuis- of uitploeg wint of dat het duel onbeslist eindigt. Via live verslagen in een blog of score-app of een livestream kun je je een beeld van de wedstrijd vormen en daarop inspelen bij het inzetten op een live wedstrijd.

Extra wedmogelijkheden tijdens het live wedden op Eredivisie-voetbal betreffen de actuele ontwikkelingen tijdens een duel. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie het eerstvolgende doelpunt gaat maken.

Online bookmakers richten voor het wedden op Eredivisie-voetbal tijdens de wedstrijd een speciale omgeving in. Dit is een aparte pagina waarop per wedstrijd alle beschikbare live weddenschappen staan.

Snel wisselende quoteringen, meer value-kansen

Een zeer interessant aspect van het live wedden op Eredivisie-duels zijn de snel wisselende quoteringen. Goals, gele of rode kaarten, en blessures kunnen voor een kleine of grote verschuiving zorgen in de quoteringen.

Deze op en neer gaande quoteringen zijn voor wedders bijzonder interessant. De bookmaker moet tijdens een duel er continu op letten hoe de kansen liggen en daarop direct de prijs aanpassen. Een wedder die eveneens de wedstrijd aan het volgen is, krijgt zo meer mogelijkheden om quoteringen met value te vinden. Zeker als hij over de capaciteiten beschikt om sneller of beter een aangepaste analyse van de kansen te maken.

Vooral interessant zijn situaties waarin Eredivisie-topclubs tijdelijk een hogere quote krijgen omdat ze een achterstand van één doelpunt tegen de underdog op moeten halen. De odds op de winst van zo’n topteam zullen dan tijdelijk stijgen. Als jij denkt dat de topploeg uit de Eredivisie toch in staat is om de achterstand om te buigen in een overwinning, dan kun je op winst van de topploeg inzetten met een betere quotering dan voorafgaand aan de wedstrijd.

Belangrijk is om je bewust te zijn van het tijdelijk sluiten van de wedmarkt door de wedstrijd heen. De bookmaker zet bij wijzigingen in de wedstrijd regelmatig alles even op pauze, om zo snel met aangepaste quoteringen te kunnen komen. Er is echter alsnog genoeg tijd om daarna in te zetten op die nieuwe quotes.

Live Eredivisie-wedstrijden volgen bij bookmaker

In de genoemde bookmaker-omgeving bij live Eredivisie-wedstrijden, zijn er ook goede mogelijkheden om het duel live te volgen. Zo tonen de meeste bookmakers op zo’n pagina een scherm waarin de scores worden weergegeven. Ook wordt aangegeven welke ontwikkelingen er in het spel gaande zijn. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een hoekschop die een ploeg krijgt te nemen.

Een nog meer geavanceerde optie is live wedstrijdbeeld. Bij sommige bookmakers worden direct in het live wedden-scherm de beelden van de wedstrijd getoond. Naast het feit dat dit een handige manier is om naar wedstrijden in de sport te kunnen kijken – tegen betaling van een gering bedrag kun je op je account doorgaans al kijken – is dit natuurlijk ook zeer nuttig bij het afsluiten van je weddenschappen. Gratis livestreams zijn er online ook te vinden, maar de kwaliteit van die beelden wil nog wel eens te wensen over laten.

Als je live ziet wat er gebeurt, kun je de beste inschattingen maken en deze direct vertalen naar een nieuwe bet. Een veldoverwicht zegt namelijk niet alles. Ook het bekijken van de omstandigheden tijdens een wedstrijd kan heel bruikbaar zijn. Zo kun je zien wat de gemoedstoestand van een speler is. Zit hij goed in de wedstrijd of juist niet? Is het weer een factor van betekenis? Vloeien bij sommige spelers de krachten weg naarmate de wedstrijd richting de slotfase gaat?

Snelle actie

Een verschil met het gebruikelijke wedden voorafgaand aan de wedstrijd is dat de ontwikkelingen bij live wedden op Eredivisie-voetbal elkaar in rap tempo opvolgen. Door de steeds wisselende quoteringen en het aanbod van kortetermijnweddenschappen, kun je als live wedder veel meer bets afsluiten. Van deze live weddenschappen is ook snel het resultaat bekend. Het hele proces van wedden is dus veel sneller dan bij reguliere weddenschappen, iets wat veel mensen aanspreekt.

Win je geld met een live weddenschap op voetbal in de Eredivisie, dan staat je winst direct op je rekening, en kun je dat geld weer gebruiken om verder in te zetten. Dit maakt dat je nog extra een hoger volume van weddenschappen kunt draaien. Dit levert mogelijkheden op om je bankroll sneller op te bouwen.

Drie dagen per week, dus veel live-mogelijkheden

Eredivisie-voetbal wordt zowat altijd over drie dagen uitgesmeerd: de vrijdag, zaterdag en zondag. Bijna elk weekend is er wel een speelronde, soms zelfs midweeks. Dat heeft tot gevolg dat je gedurende een groot gedeelte van het jaar meerdere dagen per week kunt inzetten op live voetbal in de Eredivisie.

Meer wedmogelijkheden betekent ook meer kans om winnende bets af te sluiten. Dit maakt live wedden een extra interessante niche om je in te specialiseren.