18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

LeoVegas nieuwste lid Noorse bookmaker-instantie

Tim Giesbers

LeoVegas is het nieuwste lid geworden van de Norwegian Industry Association for Online Gaming (Norsk Bransjeforening for Onlinespill, afgekort NBO). Deze instantie dringt aan op een ingrijpende herziening van het Noorse wetgeving omtrent kansspelen.

De NBO werd achttien maanden geleden opgericht en staat onder leiding van Carl Fredrik Stenstrøm. De organisatie heeft nu vijf leden. LeoVegas sluit zich aan bij de vier originele oprichters: Betsson Group, ComeOn, Kindred Group en Gaming Innovation Group (GiG).

Stenstrøm was voorheen commercieel directeur bij Norsk Rikstoto, de partij met een monopolie op het gebied van wedden op paardenraces. Hij zegt: “Dit is een belangrijk signaal dat we goed hebben gewerkt in het eerste jaar van de vereniging.”

Indruk

Hans Uhrus, communicatiedirecteur van LeoVegas, vertelt dat NBO indruk maakte met het vermogen om zich in korte tijd te profileren als ‘een serieuze associatie met gewicht in het kansspeldebat’. “We zijn onder de indruk van het werk dat is verricht en zullen nu lid worden van de vereniging om deze belangrijke alliantie te versterken.”

“Door samen tegen het monopoliebeleid in te gaan, kunnen we hopelijk een oplossing bedenken die kan voorzien in de behoefte aan een nieuw en modern kansspelbeleid”, besluit Uhrus zijn verhaal.

Monopolie

NBO dringt erop aan op het huidige monopolie van Noorwegen, dat Norsk Rikstoto (wedden op paardenrennen) en Norsk Tipping (loterij, sportweddenschappen en casino) de exclusieve rechten geeft om kansspelen te organiseren, af te schaffen. Dit ten gunste van een licentiesysteem dat openstaat voor alle exploitanten.