18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

LeoVegas neemt World of Sportsbetting over

Tim Giesbers

LeoVegas heeft een transactie voltooid om World of Sportsbetting aan te schaffen. Het van oorsprong Maltese bedrijf wordt overgenomen voor circa 2,6 miljoen euro. Met deze aankoop hoopt LeoVegas voet aan de grond te krijgen in Duitsland.

Licenties in Duitsland

World of Sportsbetting heeft namelijk een sportwedden- en casinolicentie in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein (Schleswig-Holstein in het Duits). In een andere deelstaat, Hesse, heeft het daarnaast een goedgekeurde aanvraag voor een sportwedlicentie.

Met deze goedgekeurde aanvraag kan World of Sportsbetting, en na de overname dus LeoVegas, door heel Duitsland sportweddenschappen aanbieden.

“Strategie om uit te breiden”

Een woordvoerder van LeoVegas licht de overname toe: “De licenties die we verwerven door deze overname geven ons meer kansen op de Duitse markt en het geeft ons de mogelijkheid te werken met betalingssystemen die nodig zijn in Duitsland.”

“Deze transactie past perfect in de bedrijfsstrategie om uit te breiden naar diverse gereguleerde markten”, vervolgt de woordvoerder. “We creëren de ideale omstandigheden voor onszelf om door te groeien op de Duitse markt.”

Lothar Matthäus

Naast de overname van World of Sportsbetting heeft LeoVegas tevens aangekondigd een nieuwe ambassadeur te hebben voor de tak van sportweddenschappen: Lothar Matthäus, 150-voudig international voor West-Duitsland en Duitsland. Hij werd groot als speler van Borussia Mönchengladbach, Bayern München en Internazionale. De middenvelder was actief op vijf WK’s en in 1990 mocht hij als aanvoerder de wereldbeker omhoog houden.