18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ladbrokes Coral twijfelt over sponsorschappen

Tim Giesbers

De Britse bookmaker Ladbrokes Coral is erover aan het denken om te stoppen met sponsorschappen. Momenteel geeft het rond de 9 miljoen euro uit als sponsor. De twijfels zijn een gevolg van aanstaande veranderingen in de Britse wetgeving, waarmee de maximale inzet op gokterminals waarschijnlijk verlaagd wordt van 100 naar 2 pond.

Momenteel mogen consumenten op elektronische gokmachines elke twintig seconden 100 pond inzetten op gokspelen, maar de Britse overheid wil dit terugdringen naar een maximum van tussen de 2 en 50 pond om gokverslavingen tegen te gaan. Deze machines staan vaak in wedkantoren, waardoor bookmakers ook last ondervinden van de nieuwe wetgeving.

Meer dan helft van inkomsten

Ladbrokes heeft meer dan de helft van de inkomsten binnen het Verenigd Koninkrijk te danken aan deze machines en zegt dat de nieuwe wetgeving een significante invloed zal hebben op het inkomen. Daardoor moet het bedrijf deze financiële tegenvaller op een ander vlak terugverdienen.

Momenteel sponsort Ladbrokes diverse sporten, zoals ongeveer 4 miljoen euro in het Britse paardenracen. Daarnaast sponsort het de Rugby Football League Challenge Cup, snooker en darten. Ook de Scottish Professional Football League wordt door Ladbrokes gesponsord en dit contract werd eind januari nog verlengd tot medio 2020.

“Helpen sport te financieren”

“Een financiële tegenvaller als deze heeft implicaties voor ons personeel, maar ook voor de schatkist van de overheid en onze sponsorschappen”, licht een woordvoerder toe. “Sponsor zijn levert ons veel naamsbekendheid op, maar het helpt de sport ook om hun werk te financieren.”

Concurrent William Hill heeft ook aangekondigd te kijken of er veranderingen moeten worden doorgevoerd wat betreft sponsoring.