18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kwiff op de vingers getikt na televisiereclame

Tim Giesbers

Online wedkantoor Kwiff is op de vingers getikt door de Advertising Standards Authority (ASA) vanwege een televisiereclame. De ASA heeft het maar druk met Kwiff, want het is de tweede week op rij dat er een reprimande kwam voor de bookmaker.

Bubbeltjesplastic

Het probleem is de voice-over van de reclame. Die zegt: ‘Kwiff voelt als het einde van een schooldag. De leraar zegt dat er geen huiswerk is, maar dat de leerlingen wel iets anders moeten doen: alle bubbels laten knallen.’ Hierop zijn er mannen te zien die zo blij als een kind bubbeltjesplastic laten knallen.

Volgens de ASA is het laten knallen van bubbeltjesplastic vooral iets wat jonge kinderen graag doen. De organisatie concludeerde daardoor dat de scene met de volwassen mannen kinderlijk gedrag toonde. Dat is niet toegestaan volgens de regels voor wedadvertenties. De claim dat de reclame ook daadwerkelijk kinderen zou aanspreken, werd door de ASA van tafel geveegd. Ondanks dat het zich afspeelde in een klaslokaal, was het duidelijk dat het geen klaslokaal voor kinderen is.

Misleidende quoteringen

Vorige week was het probleem dat Kwiff een televisiereclame liet zien waarin onrealistische quoteringen te zien waren. Er werd een quotering getoond voor een wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Celtic, waarbij het leek alsof de quote voor een winst van PSG 2,38 was.

Het bleek hier echter te gaan om een inzet op meerdere onderdelen. PSG moest winnen bij deze quote, maar er was ook ingezet op het feit dat PSG de nul zou houden. Dit was echter niet duidelijk in de reclame waardoor er sprake was van misleiding.