18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kwartfinales EK 2020: quoteringen en favorieten

Joris Velthausz

De knock-outfase van het EK 2020 is in volle gang. In de achtste finale wisten Denemarken, Italië, Tsjechië, België, Spanje, Zwitserland, Engeland en Oekraïne te winnen. Deze acht landen maken zich op voor de kwartfinale van EURO 2020. Doordat de teams in deze fase elkaar niet veel ontlopen zijn de quoteringen hoger dan normaal. Dit is dan ook een perfect moment om te wedden op het EK. Hier lees je quoteringen, wedopties en de favorieten voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap 2020.

Zwitserland – Spanje, vrijdag 2 juli, 18.00 uur

Zwitserland – Spanje is de eerste kwartfinale van het EK. De Zwitsers wisten iedereen te verrassen door wereldkampioen Frankrijk uit te schakelen. Frankrijk kwam op 3-1 voorsprong en leek door te gaan, Zwitserland gaf echter niet op. De laatste tien minuten van de wedstrijd scoorde de Zwitsers twee keer en dwongen zo verlenging af. Uiteindelijk werden er penalty’s genomen en Kylian Mbappé was de ongelukkige die niet wist te scoren. Wedden op Zwitserland als winnaar van deze wedstrijd heeft een quotering van 5.35.

De Spanjaarden kwamen net als Frankrijk op een 1-3 voorsprong tegen Kroatië en leken te gaan winnen. Kroatië gaf niet op en wist in extremis nog tot 3-3 te komen. In de verlenging hadden beide landen genoeg kansen om het te beslissen. Spanje was dodelijk voor het doel en won uiteindelijk met 3-5. Spanje is de favoriet voor dit duel en heeft een quotering van 1.68 voor het winnen van deze wedstrijd.

In deze fase van het toernooi zijn er extra wedopties. Er kan voor beide landen ook worden gewed op tot hoe ver een land komt in het toernooi. Spanje wordt in de kwartfinale uitgeschakeld heeft een quotering van 2.75. Zwitserland wordt uitgeschakeld in de halve finale, dat heeft een quote van 4.50. Er kan ook een weddenschap worden ingezet op of het land de finale weet te behalen. De quotering bij Spanje is 2.50, bij Zwitserland is dit 10.00.  

België – Italië, vrijdag 2 juli, 21.00 uur

België – Italië is de grootste wedstrijd van de kwartfinales. België wist Portugal te verslaan met zakelijk voetbal, terwijl Italië in de extra tijd erg goed wegkwam tegen Oostenrijk. België wint heeft een quote van 3.37, bij Italië is de quotering 2.34.

Romelu Lukaku heeft drie keer gescoord op het EK. Cristiano Ronaldo staat op vijf doelpunten, Lukaku hoeft dus nog maar drie keer te scoren om topscorer te worden. De weddenschap ‘Romulu Lukaku wordt topscorer’ heeft een quotering van 7.00. Deze weddenschap is alleen een aanrader als je ervan overtuigd bent dat België wint van Italië. Ciro Immobile heeft twee keer gescoord en kan theoretisch ook nog topscorer worden. Hij heeft een quote van 24.50.

Net als bij de andere landen kan er een weddenschap worden gezet op tot waar een land komt in het toernooi. Er kan worden gewed op welke landen er in de finale komen. Italië heeft een quote van 2.85, bij België is de quotering 3.75. Er kan ook worden ingezet wanneer een land wordt uitgeschakeld. Zo kan er worden ingezet dat België verliezend finalist wordt, of winnaar van het EK. Deze weddenschap is er natuurlijk ook voor de Italianen.  

Tsjechië – Denemarken, zaterdag 3 juli, 18.00 uur

Niemand had verwacht dat Tsjechië zo ver zou komen op het EK. De Tsjechen hebben vriend en vijand verrast door het Nederlands Elftal te verslaan. Bij Tsjechië is Patrick Schick de man in vorm, de spits van Bayer Leverkussen heeft al vier keer gescoord. Daarmee heeft hij één doelpunt minder dan topscorer Cristiano Ronaldo. Patrick Schick als topscorer van het EK, dat heeft een quotering van 5.15.

De Denen hebben tot hier een vreemd Europees kampioenschap achter de rug. In de groepsfase verloren ze Christian Eriksen en het toernooi leek voorbij. Denemarken gaf niet op en wist met 4-1 van Rusland te winnen, waardoor het land met drie punten tweede werd in de groep. In de halve finale tegen Wales maakte Denemarken wederom indruk en won met 0-4. Maakt Denemarken het sprookje compleet en wordt het Europees kampioen? Die weddenschap heeft een quote van 10.75.

Tsjechië en Denemarken ontlopen elkaar niet heel veel. Het grootste verschil is de speelstijl van beide teams. Denemarken speelt attractief en aanvallend voetbal, terwijl de Tsjechen spelen vanuit een gesloten verdediging. ‘Denemarken wint’ heeft een quote van 2.06, ‘Tsjechië wint’ heeft een quotering van 3.90.

Oekraïne – Engeland, zaterdag 3 juli, 21.00 uur

De laatste kwartfinale is Oekraïne tegen Engeland. Oekraïne heeft op papier waarschijnlijk het minste team van de laatste acht landen. Toch komt het team steeds bovendrijven als het er toe doet. In de achtste finale wist Oekraïne in de extra tijd met 1-2 van Zweden te winnen. De weddenschap ‘Oekraïne wint’ heeft een quote van 8.60. Bij Engelse winst is de quotering 1.40.

De Engelse geloven er heilig in dat ‘Football’s coming home’. Na de 2-0 overwinning op rivaal Duitsland is het geloof in Engeland alleen nog maar gegroeid. Als land moet je echter niet op de zaken vooruit lopen, kijk maar naar Nederland. Tijdens dit EK is wel duidelijk geworden dat alles mogelijk is. De weddenschap Engeland komt in de finale heeft een quote van 1.65, bij Oekraïne is dit 10.00. Net als bij andere landen kan er worden ingezet op wanneer een land wordt uitgeschakeld in het toernooi. Engeland is verliezend finalist heeft een quote van 3.75, bij Oekraïne is dit 13.00.