18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kosten blessures Manchester City de Premier League-titel in 2019/20?

Bob Ligthart

De Premier League is nog maar elf speelronden oud, maar landskampioen Manchester City heeft nu al erg veel last van blessures. Het is daarom niet gek dat de achterstand op koploper Liverpool inmiddels is opgelopen tot zes punten. De vraag is daarom: Gaan de blessures Manchester City de Premier League-titel kosten dit seizoen?

Bepalende spelers niet inzetbaar

Josep Guardiola moest helemaal in het begin van het seizoen al belangrijke spelers missen. Leroy Sané scheurde in begin augustus zijn kruisband al af, waardoor hij een lange blessure tegemoet zag. Hij wordt pas in februari terugverwacht bij The Citizens en dit is een hard gemis voor de regerend landskampioen. Nog iemand die al vroeg geblesseerd raakte is Aymeric Laporte, want hij is ook al vanaf augustus niet meer aan spelen toegekomen door een knieblessure. Guardiola zag een tijd geleden ook Kevin De Bruyne geblesseerd raken, wat zijn club punten heeft gekost. De Belgische middenvelder speelt inmiddels weer mee en het is voor City te hopen dat hij fit blijft voor de rest van het seizoen.

Bij het plaatsen van een weddenschap is het belangrijk te weten wie er geblesseerd zijn. Laat je niet verrassen na het plaatsen van een weddenschap door altijd ons overzicht van geblesseerde (en geschorste) spelers in de Premier League te checken. Hier zie je ook het meest actuele overzicht van Manchester City terug.

Loodzwaar programma

Hoe verder het seizoen is, hoe meer spelers er meestal geblesseerd raken. Kijkend naar het programma van de topclubs uit de Engelse competitie, moet hier dit seizoen ook rekening mee gehouden worden. Manchester City speelt momenteel in drie verschillende competities: Premier League, Champions League en de Engelse League Cup. Dit zorgt voor erg veel wedstrijden en vaak ook meerdere duels in één week. Voor sommige spelers is dit gewoon teveel, waardoor ze op den duur te maken krijgen met blessures. Later in het seizoen komt ook de FA Cup weer in beeld, dus kan het zomaar zijn dat Manchester City alleen maar meer last krijgt van afwezigen. Dit hoeft niet gelijk bepalend te zijn voor de uitslagen en jouw weddenschappen, want ook Liverpool speelt zoveel wedstrijden. De koploper van de Premier League doet namelijk ook nog mee in alle mogelijke competities.

Hoe lost Guardiola het tot nu toe op?

Het was de afgelopen tijd moeilijk puzzelen voor de trainer van Manchester City, want hij zag een tijdje geleden zijn centrale duo wegvallen. John Stones en Niclás Otamendi raakten namelijk naast Aymeric Laporte ook nog eens geblesseerd. Guardiola loste dit op door met Fernandinho en Rodri Hernández twee middenvelders naar achteren te halen, om zo een nieuw centraal duo te vormen. De Spaanse trainer zei dat het op korte termijn wel op te lossen was, maar dat hij niet wist hoe dit zou uitpakken tegen echte topteams.

Tot nu toe heeft deze drastische, noodzakelijke wisseling nog niet voor veel problemen gezorgd. City verloor voor het laatst zes wedstrijden geleden en toen speelde Otamendi gewoon naast Fernandinho. Inmiddels zijn beide centrale verdedigers weer inzetbaar, maar toch speelde de Braziliaanse middenvelder in het afgelopen weekend centraal achterin. Guardiola geeft Stones en Otamendi dus rustig de tijd om terug te komen van hun blessure en heeft met Fernandinho een bruikbare vervanger. Met het oog op weddenschappen, is de terugkeer van dit centrale duo alleen maar een reden om City meer kansen toe te dichten.

Wedden op de kampioen van Engeland

Het lijkt erop dat, net als vorig jaar, Liverpool en Manchester City met elkaar gaan uitmaken wie zich kampioen van Engeland mag gaan noemen. The Reds gaan aan kop met 31 punten en The Citizens volgen op 25 punten, dus het gat is zes punten. Leicester City en Chelsea kunnen vooralsnog ook aardig aanhaken, want zij staan op 23 punten. De bookmakers zien Liverpool en Manchester City wel duidelijk als de favorieten voor de titel als we naar de quotes kijken. De quotering van Liverpool is natuurlijk het laagst (1.75), omdat die ploeg met een gat van zes punten aan de leiding gaat. Als Manchester City toch nog kampioen weet te worden, levert dat een quotering van 2.05 op.

Toto sluit een comeback van The Citizens dus zeker niet uit, want anders was die quote een stuk hoger geweest. De quotes van Leicester City en Chelsea laten wel zien hoe moeilijk het voor die clubs zal zijn om kampioen te worden. Voor deze clubs staat momenteel namelijk een quote van 45.00 genoteerd als ze ervandoor gaan met de titel dit seizoen. Er is zelfs al een weddenschap mogelijk voor wie er achter Liverpool en City als ‘best of the rest’ eindigt.

Gaan de blessures Manchester City daadwerkelijk de titel kosten?

De blessures van City hebben aan het begin van het seizoen zeker voor puntverlies gezorgd. Die verloren punten kunnen aan het eind van de rit cruciaal zijn, en dus gaan blessures Manchester City misschien inderdaad de titel kosten. Sané en Laporte zijn er de komende maanden ook nog niet bij, wat de komende, drukke periode gevoeld kan gaan worden door City. Pep Guardiola heeft dit seizoen al een aantal keer laten zien dat hij in moeilijke situaties toch de juiste oplossing weet te vinden als het gaat om vervangers van geblesseerde spelers. Toch gaf hij aan dat het lastiger wordt als hij spelers voor een langere periode moet missen.

Zeker is het al met al nog niet dat City de strijd om de titel verliest. Het gat met Liverpool is zes punten en dat kan deze week nog verkleind worden naar drie punten. The Citizens spelen zondag namelijk zondag uit tegen Liverpool en deze wedstrijd is natuurlijk cruciaal. Of het gat negen of drie punten is, maakt zeer veel uit.

Tip: Als je heel erg gelooft in Liverpool of juist in City wat betreft het winnen van de titel, en denkt dat zij ook de topper van aankomend weekend winnen, dan is nu het moment om in te zetten op de titelweddenschap. Daarna zullen de quoteringen namelijk alleen maar in jouw nadeel dalen.