18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KNVB vindt geen bewijs voor gokken op eigen wedstrijden ODIN ’59

Tim Giesbers

De spelers van amateurclub ODIN ’59 uit Heemskerk hebben niet gewed op hun eigen wedstrijden in de KNVB beker. Dat is gebleken uit een onderzoek van de KNVB. ODIN won in de beker van FC Lisse (1-0) en FC Emmen (3-1) en het leek naderhand of de spelers hadden ingezet op hun eigen duels.

Vooral na de wedstrijd tegen Eredivisionist FC Emmen leek het uit camerabeelden gemaakt door Nieuwsuur alsof spelers in de kleedkamer gesprekken hadden over weddenschappen. Het is volgens de regels van de KNVB ten strengste verboden op eigen wedstrijden in te zetten, zowel voor profs als amateurs.

Unibetje

Na de overwinning op Emmen waren de spelers aan het juichen in de kleedkamer en daarbij werden diverse telefoons tevoorschijn gehaald. Een van de spelers riep onder meer ‘Unibetje’, refererend aan wedkantoor Unibet. Dit zou een van de aanwijzingen zijn dat de spelers hadden gewed op hun eigen wedstrijd.

De spelers en stafleden ontkenden dit in alle toonaarden. De trainer gaf alleen aan dat hij misschien wel in had moeten zetten, gezien de hoge quotering. Verder gaven de spelers aan blij te zijn omdat vrienden en familieleden geld hadden gewonnen door op ODIN in te zetten en dat het dus niet om henzelf ging.

Aanklager

Op verzoek van de onafhankelijke aanklager heeft de KNVB nu onderzoek gedaan naar de wedstrijden van ODIN en de bond concludeert dat er geen onrechtmatigheden zijn gevonden. Hierdoor zullen er geen tuchtrechtelijke stappen worden genomen tegen de amateurclub, die uiteindelijk in de achtste finales van de beker met 1-3 verloor van sc Heerenveen.