18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kindred zet uitbetaling dividend stil om liquiditeit te beschermen

Tim Giesbers

Kindred Group, de in het Zweedse Stockholm gevestigde bookmaker, heeft bekendgemaakt een sterke start van het kalenderjaar 2020 te hebben beleefd. Dit was onderdeel van een bedrijfsupdate over het coronavirus. Door de ontwikkelingen is het bedrijf wel gedwongen de uitbetaling van dividend stil te zetten.

Ondanks de aparte omstandigheden van de afgelopen tijd behaalde Kindred bruto winstopbrengsten van ergens tussen de 281 en 287 miljoen euro. Dit betekent een stijging ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019, waarin een totale opbrengst van 256 miljoen euro werd behaald.

Gedaald

Dit is een knappe prestatie gezien de massale afgelastingen van sportwedstrijden vanaf halverwege maart. Dit heeft ongetwijfeld de omzet van wedkantoren aangepast. De dagelijkse gemiddelde brutowinst is in de tweede helft van maart met 10 procent gedaald naar 2,5 miljoen euro.

Kindred onderstreept dat het de belangrijkste prioriteit blijft om zorg te blijven dragen voor de liquiditeit van het bedrijf. Hierdoor werden de aandeelhouders geïnformeerd over het besluit om de dividenduitkering over 2019 stil te zetten. Dit geeft de bookmaker wat meer ademruimte.

Positief

Henrik Tjärnström, CEO van de Kindred Group, vertelt: “Hoewel de huidige situatie verschillende uitdagingen met zich meebrengt, blijf ik zeer positief over de toekomst van Kindred. Kindred zal blijven profiteren van een breed geografisch bereik en een brede productmix.”

“Ik denk ook dat de sociale veranderingen die al plaatsvinden de migratie van offline naar online zullen versnellen, wat digitale aanbieders zoals Kindred ten goede zal komen. Onze focus op de veiligheid van spelers zal uiteraard met dezelfde toewijding worden voortgezet.”