18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kindred sluit deal met Zweedse voetbalcompetities

Tim Giesbers

De Kindred Group heeft een overeenkomst gesloten met de Zweedse voetbalcompetities ter waarde van circa 173 miljoen euro. Met deze deal wordt Unibet, een van de merken van Kindred, hoofdsponsor van de Allsvenskan en de Superettan, de twee hoogste voetbalniveaus van het Scandinavische land.

Het sponsorschap gaat in op 1 januari 2020 en loopt voor zes jaar. In de overeenkomst is ook een optie opgenomen om de samenwerking daarna met zes seizoenen te verlengen. Door de introductie van nieuwe wedlegislatie in Zweden werd deze sponsordeal mogelijk.

9,5 miljoen voor clubs

Per jaar gaan Unibet en Kindred omgerekend zo’n 14,3 miljoen euro overmaken naar Svensk Elitfotboll, de organisatie die de Zweedse professionele voetbalcompetities en -clubs vertegenwoordigt. Hiervan wordt 9,5 miljoen euro direct naar de 32 professionele voetbalclubs overgemaakt.

Verder wordt 2,3 miljoen euro gebruikt voor talentontwikkeling en integriteitswerk. 1,9 miljoen euro gaat naar diverse clubs, naar wens van de consumenten van Unibet en de laatste 0,6 miljoen euro wordt uitgetrokken voor een initiatief richting Europese toernooien.

Hogere inkomsten

Dersim Sylwan, manager Zweden bij de Kindred Group, zegt: “We zijn erg trots op deze historische overeenkomst met Svensk Elitfotboll. Onderdeel van de deal is een significante langetermijnsverplichting richting het Zweedse sportleven. Hiervoor hebben we ons de afgelopen twintig jaar sterk gemaakt.”

“Door de nieuwe wetgeving wordt het de Zweedse sportorganisaties mogelijk gemaakt om marktwaarde te creëren voor de competities, clubs en sporters zelf. Door ons partnerschap krijgt Svensk Elitfotboll bijvoorbeeld substantieel hogere inkomsten, vergeleken met andere overeenkomsten in het verleden.”