18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kindred: matchfixing bedreigt ‘fundamenteel idee van sport’

Tim Giesbers

Volgens Henrik Tjärnström, CEO van de Kindred Group, is matchfixing een van de grootste bedreigingen voor de professionele sport. Hij kondigde aan dat de aanbieder betrokken is bij Fair Sports 4 All, de nieuwste samenwerking met het European Football for Development Network (EFDN).

Vorig jaar werkten de partijen al samen. Sindsdien was het bedrijf betrokken bij projecten zoals Active Fans, een programma gericht op het aanmoedigen van 35-plussers om fysiek actief te blijven, en #supporterofeachother, een campagne om individuen, sportteams en bedrijven aan te moedigen elkaar te steunen tijdens de Coronacrisis.

Bewustzijn

Fair Sports 4 All is het nieuwste initiatief in deze serie samenwerkingen en richt zich op de strijd tegen matchfixing in de professionele sport. Het project omvat online educatie en netwerken voor topsportclubs, atleten, spelers en trainers. Het project is primair gericht op voetbal, maar andere sporten kunnen ook profiteren van de richtlijnen.

Het doel is om het bewustzijn van matchfixing onder spelers, trainers en andere belanghebbenden in de professionele sport te vergroten. Degenen die de training krijgen, zullen ook vaardigheden leren om de verleiding van matchfixing te weerstaan. En ook hoe ze vermoedens van matchfixing het beste kunnen melden aan de relevante autoriteiten.

Bedreiging

“Matchfixing is een bedreiging voor het fundamentele idee van sport,” zegt Tjärnström. “Miljarden mensen over de hele wereld doen graag aan sport of zijn supporter. Als de onvoorspelbaarheid van sportevenementen wordt weggenomen, is dit fundamentele idee in ernstig gevaar.”

Hij legt uit waarom Kindred dit zo belangrijk vindt: “Matchfixing is ook een bedreiging voor de kansspelindustrie. Als mensen hun vertrouwen in de eerlijkheid van sportevenementen verliezen, verliezen ze ook hun vertrouwen in wedden.”