18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit deelt accounts TOTO en andere merken op

Tim Giesbers

De Nederlandse Loterij, op dit moment monopoliehouder op het gebied van het aanbieden van online kansspelen, gaat afzonderlijke accounts invoeren voor haar merken. Accounts bij TOTO worden losgekoppeld van die bij andere merken. Dit alles in afwachting van de start van de gereguleerde wedmarkt volgend jaar.

Hiermee komt er een duidelijk verschil tussen wedden op sportwedstrijden en andere kansspelen bij de Nederlandse Loterij. Vanaf 1 maart 2021 gaat de nieuwe regeling van start en moeten consumenten voor elk van de twee branches een apart account hebben voor ze kunnen deelnemen.

Noodzakelijk

Dit is een noodzakelijk besluit volgens de Nederlandse Loterij, omdat beide branches onder een andere wet vallen. TOTO valt onder de nieuwe wet Kansspelen op Afstand (KOA), terwijl de bestaande kansspelwet betrekking heeft op de andere merken, zoals Lotto, Eurojackpot, Lucky Day en Krasloten.

De reden dat gekozen is voor maart 2021 als maand waarin deze wijziging definitief wordt doorgevoerd, is dat in die maand ook de nieuwe wet geïmplementeerd moet worden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat afgelopen juli de nieuwe wet al zou ingaan.

Uitgesteld

Volgens die planning zouden de eerste nieuwe licentiehouders van start kunnen op de gereguleerde markt vanaf 1 januari 2021. Deze datum werd in november 2019 uitgesteld en daarna in september 2020. Nu moet de gereguleerde markt van start gaan op 1 september 2021.