18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit maakt vergunningseisen bekend

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft bekendgemaakt wat de eisen zijn voor bedrijven die een vergunning aanvragen voor de nieuwe gereguleerde online kansspelmarkt. Voldoen de aanbieders bij het aanvragen van een online licentie niet aan deze eisen, dan zal de aanvraag automatisch afgewezen worden.

Pas vanaf 1 januari 2021 kunnen nieuwe aanbieders van online kansspelen zich richten op de Nederlandse markt. Tot die tijd is het niet toegestaan voor buitenlandse bedrijven om online diensten aan te bieden voor Nederlandse consumenten. Alleen Toto heeft als onderdeel van de Nederlandse Loterij een vergunning op de huidige online kansspelmarkt.

iDEAL

Volgens de KSA hebben in totaal 180 bedrijven hun interesse getoond in het verkrijgen van een Nederlandse licentie. Hiervan zal er nog wel een aantal afvallen aangezien er nog aan een paar eisen voldaan moet worden door de aanvragers. Het belangrijkste is dat zij zich niet gericht mogen hebben op Nederlandse consumenten in de afgelopen twee jaar.

Dit wordt erg breed opgevat, want het gaat hier om een aantal facetten. Zo mogen deze aanbieders geen website met de extensie .nl hebben gehad en ook geen Nederlandse taal hebben aangeboden. Daarnaast vallen bedrijven die hebben gewerkt met iDEAL ook af. iDEAL is namelijk alleen voor Nederlanders te gebruiken.

Beleid

De definitieve aanvragen kunnen vanaf 1 juli 2020 worden gedaan. De Kansspelautoriteit verwacht uiteindelijk tussen de tachtig en honderd licentieaanvragen. Daarna krijgen alle aanvragers een antecedentenonderzoek en moeten ze aantonen een beleid te hebben om mogelijke verslavingen tegen te gaan.