18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Tim Giesbers

René Jansen wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit (KSA). Jansen werd voorgedragen door minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en de ministerraad heeft ingestemd met het voorstel. Per 1 oktober 2018 gaat hij aan de slag en twee weken later krijgt hij gezelschap van Bernadette van Buchem, die bestuurslid en vice-voorzitter wordt.

Bedrijfsleven

Jansen heeft veel ervaring in het bedrijfsleven. Drie jaar lang zetelde hij in de Raad van Bestuur van de Zorgautoriteit. Ook was hij voorzitter van het European Healthcare Fraud & Corruption Network en bestuursadviseur bij Twynstra Gudde. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vanaf 15 oktober wordt Van Buchem dus zijn collega. Momenteel is zij nog directeur Consumenten bij de Autoriteit Consument en Markt. Ook zij is werkzaam geweest bij het Ministerie van Economische Zaken, onder meer in de functies van adjunct secretaris-generaal en als directeur Interne Zaken.

Structuur

Op papier wordt Jansen de opvolger van Jan Suyver, die eerder dit jaar stopte. Ook directeur Marja Appelman vertrok per 1 augustus, toen zij aan de slag ging als directeur Woningmarkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De gehele structuur van de Kansspelautoriteit wordt aangepast. Voorheen werd gewerkt met drie parttime bestuursleden en één directeur. Dit wordt nu teruggebracht tot twee fulltime bestuursleden. Jansen en Van Buchem gaan aan de slag zonder directeur, waardoor er geen opvolger gezocht wordt voor Appelman.

Modernisering

In een verklaring laat de Kansspelautoriteit weten: “Jansen en Van Buchem worden gezien als de juiste mensen om de plannen van de KSA voort te zetten en om de organisatie te leiden door de geplande modernisering van de industrie.”