18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit gaat onbetaalde boetes bekendmaken

Tim Giesbers

Vanaf deze maand gaat de Nederlandse Kansspelautoriteit bekendmaken welke boetes nog niet betaald zijn. Hier gaat het om boetes die opgelegd zijn aan kansspelaanbieders. De Kansspelautoriteit wil hiermee consumenten informeren en waarschuwen voor aanbieders die niet netjes de regels volgen.

Wanneer een aanbieder van kansspelen de Wet op de Kansspelen overtreedt, kan de Kansspelautoriteit hiervoor een boete opleggen. Denk hierbij aan het zonder licentie aanbieden van kansspelen aan Nederlandse autoriteiten. Mocht deze boete niet tijdig betaald worden, dan komt er een aanmaning van de autoriteiten.

Incassoprocedure

Wanneer ook hierop niet gereageerd wordt, wordt een incassoprocedure opgestart door de Kansspelautoriteit. Dit zal dan tegelijkertijd bekendgemaakt worden via de website van de Kansspelautoriteit. Hiervan brengt de organisatie eerst de aanbieder in kwestie op de hoogte.

De beboete aanbieder kan dan een zienswijze indienen waarin het aangeeft waarom de publicatie van de boete niet terecht zou zijn. Op het moment dat de boete betaald wordt of waarop een betaalregeling wordt getroffen tussen de partijen, zal de Kansspelautoriteit de naam van de kansspelaanbieder van haar website halen.

Onbetrouwbaar

De Kansspelautoriteit zegt dat een groot deel van de boetes netjes betaald wordt, door aanbieders die hun verantwoordelijkheid nemen. Anderen kiezen ervoor de boete te ontlopen door deze niet te betalen. Dit ziet de organisatie als een signaal dat de aanbieder in kwestie onbetrouwbaar is.