18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansen, wedden & quoteringen Nederlands elftal EK Voetbal 2021

Bob Ligthart

Het EK Voetbal staat voor de deur en het Nederlands elftal mag eindelijk weer eens meedoen aan een eindtoernooi. De eerste spelers bereiden zich al voor in Zeist, dus het aftellen kan beginnen. In dit artikel behandelen we onder meer de kansen van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2021. Hierbij geven we weer de beste wedtips en quoteringen om jou zo goed mogelijk te helpen bij het wedden.

EK Voetbal 2021

Zoals alle voetballiefhebbers weten, ging het EK 2020 vorig jaar niet door. Vandaar dat het in 2021 zal plaatsvinden, maar de officiële naam is Euro 2020 gebleven.

De openingswedstrijd wordt op vrijdag 11 juni gespeeld in Rome. In dat duel neemt Italië het op tegen Turkije. Het EK ziet er dit keer – vanwege het 60-jarig bestaan van het toernooi – anders uit dan normaal, want er zijn meerdere gastlanden. Nederland is één van die landen. Oranje speelt daarom alle groepswedstrijden in Amsterdam, wat natuurlijk erg gunstig is.

De finale vindt plaats op 11 juli. De twee finalisten zullen elkaar in Londen treffen, want Wembley is het strijdtoneel voor de laatste wedstrijd. De halve finales worden ook al in dit stadion gespeeld.

Tegenstanders poule Nederland

In de groepsfase komt Oranje Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië tegen. Op papier is Nederland het sterkste land uit deze poule, poule C. Oranje staat op dit moment zestiende op de wereldranglijst en dit is veel hoger dan de aanstaande drie tegenstanders. Oostenrijk (23) en Oekraïne (24) zullen erg aan elkaar gewaagd zijn. Noord-Macedonië is de zwakke broeder van groep C. Het land is terug te vinden op de 62ste plaats.

Knock-outfase

Mocht Nederland eerste worden in de groep, dan komt het de nummer drie uit groep D, E of F tegen. Groep D bestaat uit Kroatië, Tsjechië, Engeland en Schotland. Poule E wordt vertegenwoordigd door Polen, Slowakije, Spanje en Zweden. In groep F zitten Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Portugal. Het zou daarom logisch zijn als Nederland een land als Tsjechië, Schotland, Polen, Zweden, Portugal of Duitsland tegenkomt in de achtste finale. De groepsfase lijkt dus relatief makkelijk door te komen, maar als het tegenzit kan de eerstvolgende tegenstander al erg pittig zijn.

Als Nederland geen eerste weet te worden, staat er sowieso een zware klus te wachten. Bij een tweede of derde plek treft het namelijk een nummer één uit groep A, F of E. Dit zal waarschijnlijk Italië, Frankrijk of Spanje zijn.

Wedden op EK voetbal

Het EK levert veel mooie wedstrijden op en dit zorgt ook voor veel mogelijkheden qua weddenschappen. Als sportwedder kun je jezelf uitleven, want het wordt een bomvolle maand met voetbalwedstrijden. Op de websites van bookmakers zijn de talloze weddenschappen al verschenen en het is aan jou om te bepalen welke bij jou passen. Hieronder behandelen we een paar interessante weddenschappen.

Winnaar EK

Vooraf is natuurlijk de grote vraag: Wie wint het EK? Als we de bookmakers moeten geloven wordt dit Frankrijk. Dit land heeft met 5.55 momenteel de laagste quote. Engeland is bij de wedkantoren na Frankrijk de favoriet met een quotering van 5.85. België maakt de top drie af en staat genoteerd op 6.85. Voor Nederland moeten we wat lager kijken in dit lijstje. Wedden op Nederland als we EK-winnaar levert namelijk een quotering van 12.50 op. Als we realistisch kijken is dit ook niet zo gek.

Het is natuurlijk lastig om nu al te bepalen wie dit EK wint, maar Frankrijk lijkt ook daadwerkelijk de beste papieren te hebben. De Fransen hebben een ijzersterk team en hebben op de meest recente eindtoernooien bewezen een favoriet te zijn.

Topscorer

Het voorspellen van de topscorer is ook altijd interessant. Harry Kane is topfavoriet met een quote van 7.05. Engeland heeft op het eerste oog geen hele zware poule (Kroatië, Tsjechië en Schotland), waardoor de topscorer van de Premier League in het begin van het toernooi al een aantal goals kan meepikken. Romelu Lukaku (7.95) en Kylian Mbappé (9.15) zijn de grootste concurrenten volgens de bookies. Mbappé zit in de zwaarste poule, met onder andere Duitsland en Portugal als tegenstanders. Cristiano Ronaldo zit dus ook in die groep. Op hem wedden levert nu een quote van 11.00 op.

Memphis Depay is de enige Nederlander die enigszins hoog op het lijstje van mogelijke topscorers staat. Voor onze landgenoot krijg je nu een quote van 21.00.

De beste keuze lijkt Kane of Lukaku. De spitsen scoorden allebei flink in hun eigen competities en beginnen in een vrij eenvoudige groep. Daarnaast lijken Engeland en België wel ver te kunnen komen in het toernooi, wat ook extra goals kan opleveren.

Oranje-weddenschappen

Een Nederlandse bookmaker als Toto pakt natuurlijk uit met verschillende Oranje-weddenschappen. Hieronder bekijken we er een paar.

Winnaar groep C

Zoals genoemd maakt Nederland deel uit van groep C. Oranje is het aan de stand verplicht om deze groep te winnen en dit levert een quotering van 1.37 op. Oekraïne (5.55) en Oostenrijk (6.60) lijken de enige landen die een beetje weerstand kunnen bieden, maar Oranje moet hen de baas kunnen zijn.

Ronde van uitschakeling

Heel het land is benieuwd hoever Oranje het kan schoppen dit jaar. Hier is dan ook een weddenschap op toegepast. Zo kun je wedden in welke ronde Nederland uitgeschakeld zal worden. Toto acht de kans in de achtste finale het grootst met een quote van 2.25. Daarna blijven de quoteringen oplopen: kwartfinale 3.75, halve finale 5.00, verliezend finalist 11.00, winnaar 12.00.

Topscorer Nederland

Memphis Depay was de enige Nederlandse naam die redelijk hoog stond op de gehele lijst met mogelijke topscorers. De kans is groot dat hij sowieso de meest scorende speler van Oranje zal worden. Deze voorspelling heeft een quote van 2.14. Na hem komen Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong met quotes van 6.25. Daarna komen namen als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

Weddenschappen EK voetbal

Er zijn nog veel meer weddenschappen tijdens het EK. Zowel op Nederland als op andere landen gericht. Het is daarom een erg interessant toernooi voor sportwedders. Ga vooral op onderzoek uit om te ontdekken welke weddenschappen aan jouw wensen voldoen.