18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kampioen La Liga 2021/22: Wedtips en quoteringen

Bob Ligthart

Net als veel andere Europese topcompetities gaat ook La Liga weer bijna van start. Op 13 augustus gaat de bal namelijk rollen in Spanje en in dit artikel blikken we vooruit op het seizoen 2021/22. We geven je daarbij de beste wedtips en quoteringen voor het aanstaande seizoen van La Liga.

La Liga 2020/21

We werden vorig seizoen getrakteerd op een Spaans spektakel. Pas op de laatste speeldag viel de beslissing. Niet Barcelona, niet Real Madrid, maar Atlético Madrid trok uiteindelijk aan het langste eind. Luis Suárez trok uiteindelijk aan het langste eind. Weggestuurd bij Barcelona en de titel pakken met Atlético: het lijkt bijna op een sprookje.

Real Madrid eindigde met twee punten minder dan de stadsgenoot op de tweede plaats. Barcelona werd derde en Sevilla dat, ook lang meekon met de top drie, eindigde net achter Barça op de vierde plaats.

La Liga 2021/22

Dit seizoen weer nieuwe ronde nieuwe kansen. We gaan met name in het begin van de competitie zien welke teams er hebben ingeleverd en welke teams er misschien wel op vooruit zijn gegaan.

Afscheid sterkhouders

Bij Real Madrid is Sergio Ramos vertrokken. Hij ruilde Madrid in voor het Franse Paris Saint-Germain. Dit zal een groot gemis zijn voor De Koninklijken. Daarnaast ziet Real ook Raphaël Varane vertrekken. Hij vindt zijn nieuwe thuis bij Manchester United. Hiermee is het hart van de verdediging weg bij de club uit Madrid.

Real is niet de enige club die sterkhouders dreigt te verliezen. Wat heet. Barcelona is namelijk Lionel Messi kwijtgeraakt. De club en de voetballegende kwamen er samen wel uit, maar La Liga ging niet akkoord met de salarisconstructie. Dit doet natuurlijk veel met Barça. Daarentegen heeft de club zich wel versterkt met Memphis Depay, maar niemand past de schoenen van Messi bij Barcelona natuurlijk.

De transfermarkt is nog even open dus de tijd zal leren welke teams hier goed uitkomen en welke teams achter hun oren moeten gaan krabben.

Topfavorieten

De drie topfavorieten blijven ongetwijfeld Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Die laatste zal weer eens de titel moeten verdedigen in plaats van hem proberen af te pakken.

Wedden op kampioen La Liga 2021/22

Bookmakers spelen altijd goed in op het wedden op een kampioen uit een topcompetitie. Zo ook voor de Spaanse competitie. Het is daarom een week voor aanvang van de competitie tijd om eens dieper in de quoteringen te duiken.

Kampioen La Liga 2021/22

Volgens de bookmakers is Real Madrid de favoriet om kampioen te worden dit jaar. Deze voorspelling heeft namelijk een quote van 2.60. Barcelona komt daar kort achter met een quotering van 2.90 en regerend landskampioen Atlético Madrid levert op dit moment een quote van 4.00 op. De quotes liggen vrij dicht bij elkaar, maar de verschillen zijn ook gewoon klein dit seizoen.

Het is nog lastig in te schatten welke club kampioen zal worden, maar het zou helemaal niet gek zijn als Atlético het ‘gewoon’ weer flikt. Die club lijkt het team het beste bij elkaar gehouden. Het moet nog maar blijken of dat na de transferperiode nog steeds het geval is.

Competitiestart topfavorieten

Een goed begin is het halve werk. Daarom bekijken we tegen welke clubs de titelfavorieten starten.

Deportivo Alaves – Real Madrid

Real Madrid begint het nieuwe seizoen tegen Deportivo Alaves, de nummer zestien van 2020/21. Vorig seizoen verloor Madrid in eigen huis van die club, maar bij Alaves won het wel met maar liefst 1-4. Dit moet dus geen probleem zijn tijdens de seizoenopening. Dit levert alleen slechts een quote van 1.39 op. Daarom lijkt een handicap een betere optie. Winst Real Madrid, handicap -1 levert namelijk een quote van 2.03 op.

Barcelona – Real Sociedad

Waar Real Madrid een makkie lijkt te hebben, is dat voor Barcelona wel anders. Het speelt namelijk gelijk tegen de nummer vijf van vorig seizoen: Real Sociedad. Toch kan Barça met een goed gevoel naar de eerste wedstrijd toewerken. De laatste ontmoeting met Real Sociedad werd namelijk met 1-6 gewonnen. Sergiño Dest en Lionel Messi waren in dat duel allebei twee keer trefzeker. Dit keer lijkt het wel iets moeilijker te worden, maar Barcelona is wel de duidelijke favoriet. De beste wedtip is dan ook dat Barça wint. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.68.

Celta de Vigo – Atlético Madrid

Atlético heeft het moeilijker dan Real, maar wel makkelijker dan Barcelona. Het komt namelijk Celta de Vigo tegen en die ploeg werd achtste vorig seizoen. Atlético is er op uit om de titel te prolongeren. Het team is nagenoeg hetzelfde en we verwachten daarom een kleine overwinning van de rood-witten uit Madrid. Daarom voorspellen we: Winst Atlético Madrid & Under 3.5 goals. Deze voorspelling van Celta de Vigo – Atlético Madrid heeft een quote van 2.25.

Blijf op de hoogte van La Liga voor de beste weddenschappen

Zoals genoemd is er al veel gebeurd op transfergebied en er kan nog veel meer gebeuren. Daarnaast kun je aan het begin van een seizoen soms gelijk zien welk team er sterk voor de dag komt en dus meer kans maakt op de titel. Blijf daarom op de hoogte van La Liga, lees onze voorbeschouwingen op de Primera División, volg de wedstrijden en baseer daar je beslissingen op. Gaandeweg de competitie kun jij bij bookmakers nog steeds op de kampioen wedden, dus doe daar je voordeel mee.