18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kampioen Bundesliga 2019/20: wedtips & quoteringen

Dirk Maas

In Duitsland zijn de 2. Bundesliga en 3. Liga onlangs van start gegaan. De hoogste Duitse voetbalklasse begint niet zo vroeg, maar pas op vrijdag 16 augustus 2019. Landskampioen Bayern München trapt op die datum af met een thuisduel tegen Hertha BSC.

Sinds 2012/13 werd Bayern onafgebroken kampioen van Duitsland. Dit seizoen zou wel eens een wisseling van de wacht kunnen plaatsvinden gezien de vele uitgaande transfers bij Bayern en het versterkte Borussia Dortmund. In deze voorbeschouwing op de Bundesliga 2019/20 komen de beste wedtips en quotes aan bod.

Alleenheerschappij

Eén van de bijnamen van Bayern is FC Hollywood, maar aangezien het bij de Beierse ploeg al jaren een oase van rust is en de landstitels aaneen worden geregen, is de andere bijnaam Der Rekordmeister meer van toepassing.

De alleenheerschappij van Bayern München is de bookmakers natuurlijk niet ontgaan. Bij Toto is er de mogelijkheid om te wedden op ‘Kampioen Bundesliga 2019/20 zonder Bayern’Borussia Dortmund, de voornaamste uitdager van de ploeg uit Beieren, heeft voor deze weddenschap een quotering van 1.65.

RB Leipzig, dat vorig seizoen derde werd, is bij deze weddenschap gequoteerd op 6.00. Bayer Leverkusen, dat in de tweede seizoenshelft van 2018/19 dankzij attractief spel onder leiding van Peter Bosz van de 9e naar de 4e plaats klom, heeft een quotering van 8.50.

Het gaat er in deze weddenschap voor alle duidelijkheid om welk team als hoogste eindigt wanneer Bayern virtueel uit de stand wordt geschrapt. Als Dortmund tweede wordt achter Bayern en je hebt op Die Borussen ingezet als ‘kampioen zonder Bayern’, dan krijg je uitbetaald. Je krijgt echter ook uitbetaald als Dortmund gewoon ‘echt kampioen’ wordt, en dus als eerste eindigt. Een soort dubbele kans dus om te wedden op de kampioen van de Bundesliga 2019/2020.

Oudgedienden zwaaien af

Jarenlang slaagde Bayern erin spelers bij zijn grootste concurrenten weg te halen. Met name Borussia Dortmund werd verzwakt. Zo maakten onder meer Robert Lewandowski, Mario Götze en Mats Hummels de overstap van Noordrijn-Westfalen naar Beieren.

Hummels is dit seizoen teruggekeerd op het oude nest. Dortmund kocht hem voor 30,50 miljoen van Bayern. Er vertrokken nog meer spelers die vele jaren tot de vaste kern van Bayern behoorden. Oudgedienden Franck Ribéry en Arjen Robben zwaaiden af. Rafinha keerde na acht jaar Bayern terug naar Brazilië. James Rodriguez, de afgelopen twee seizoen gehuurd van Real Madrid, is komend seizoen opnieuw speler van De Koninklijke.

Tegenover de uitgaande transfers stonden twee grote aankopen, beiden centrale verdedigers. Lucas Hernandez werd voor 80 miljoen gehaald van Atletico Madrid en voor Benjamin Pavard werd 35 miljoen betaald om hem los te weken bij VfB Stuttgart. Bayern bulkt nog steeds van kwaliteitsspelers en is vanzelfsprekend topfavoriet voor het winnen van de titel. De quotering van 1.25 bij Toto zegt wat dat betreft voldoende.

Bayerns voornaamste concurrent

Het seizoen 2018/19 verschilde in vele opzichten van de jaren ervoor. Bayern moest vorig jaar echt knokken voor het landskampioenschap en verzekerde zich pas op de laatste speeldag van het ‘Meisterschaft’.

Dortmund kwam uiteindelijk twee punten tekort om Bayern van de zevende opeenvolgende landstitel af te houden. De Borussen moeten ook dit seizoen in staat worden geacht een gooi naar de titel te doen.

Borussia Dortmund zag weliswaar Abdou Diallo en Christian Pulisic vertrekken, maar kon naast Mats Hummels ook Nico Schulz, Thorgan Hazard en Julian Brandt verwelkomen. Goalgetter Paco Alcácer was vorig seizoen een schot in de roos en werd na zijn huurperiode definitief overgenomen van Barcelona. Borussia Dortmund is bij Toto op 5.25 gequoteerd voor het winnen van de Bundesliga 2019/20.

RB Leipzig en Bayer Leverkusen als vaste waarden in de top 4

Op basis van de marktwaarden van hun spelers zouden RB Leipzig en Bayer Leverkusen ook dit seizoen tot de top 4 van Duitsland moeten behoren. Beide clubs zijn al enige tijd een vaste waarde in de subtop.

Voor Bayer Leverkusen geldt dat meer dan Leipzig. Leverkusen finishte sinds 2010 minimaal 7 keer in de top 4. Leipzig, dat sinds 2016/17 op het hoogste niveau uitkomt, werd 2e in zijn debuutjaar en, zoals eerder vermeld, 3e in het vorige seizoen.

RasenBallsport Leipzig hield vooralsnog zijn basiselftal van vorig seizoen intact en kocht met Christopher Nkunku en Hannes Wolf goed in. RB Leipzig heeft een quotering van 15.50 voor het worden van Bundesliga-kampioen in 2019/2020.

Bayer Leverkusen verloor met Julian Brandt een zeer gewaardeerde kracht, maar kocht ter vervanging Moussa Diaby van Paris Saint-Germain. De andere twee voornaamste aankopen zijn Kerem Demirbay, voor 32 miljoen overgekomen van Hoffenheim, en Daley Sinkgraven, voor 5 miljoen gehaald van Ajax. Leverkusen is gequoteerd op 35.00 voor het winnen van het landskampioenschap in 2020.

Voorspelling kampioen Bundesliga 2019/20

Bayern München is sinds 2013 de alleenheerser in Duitsland. Zo vanzelfsprekend is de overmacht van Bayern komend seizoen niet meer. Borussia Dortmund legde Bayern vorig seizoen het vuur reeds na aan de schenen en kwam uiteindelijk slechts 2 punten tekort voor het kampioenschap van de Bundesliga.

Bayern heeft nog steeds de sterkste selectie, maar zag enkele routiniers vertrekken. Dortmund deed goede zaken op de transfermarkt en moet in staat worden geacht tot op de laatste speeldag te kunnen wedijveren met Bayern.

Wedden op Bayern München als kampioen in 2020 is op safe spelen. De quotering van 5.25 voor het wedden op een landstitel van Borussia Dortmund is echter heel aanlokkelijk en meer dan de moeite van het overwegen waard gezien de mogelijke verschuiving van de macht. Voorspelling en tip: Borussia Dortmund als kampioen van de Bundesliga 2019/20.