18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Israël betaalt circa 5,5 miljoen aan GBI Racing

Tim Giesbers

GBI Racing krijgt ongeveer 5,5 miljoen euro van de Israëlische overheid. Dit bedrag is ter compensatie nadat in het land een verbod werd ingesteld op het gokken op paardenraces.

Nadat het verbod werd uitgevaardigd moest GBI, een samenwerking tussen de Britse televisiezenders Racing UK en At The Races, hun werkzaamheden in Israël stilleggen. Eerder tekende het bedrijf een contract met de Israel Sports Betting Board, dat liep tot augustus dit jaar.

GBI zendt Britse en Ierse races uit voor wedkantoren in andere landen. Het Israëlische ministerie van Financiën, tevens verantwoordelijk voor het verbod, heeft besloten GBI te compenseren voor hun contract met 23 miljoen sjekels, omgerekend dus 5,5 miljoen euro.

“Verbod is jammer”
Een woordvoerder van GBI zei tegen The Racing Post: “Het verbod is erg jammer, gezien de vooruitgang die we de afgelopen vierenhalf jaar hebben geboekt in Israël. Paardenraces zijn groot geworden in dit land, terwijl er geen historie voor was.”

“We accepteren de beslissing van het ministerie en gezien de omstandigheden is de vergoeding eerlijk”, besloot hij. Na het verbod zal GBI proberen nieuwe markten aan te boren, in bijvoorbeeld Italië en Afrika.