18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

IOC kondigt wedregels aan voor Olympische Spelen 2020

Tim Giesbers

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft nieuwe maatregelen bekendgemaakt voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Het doel van alle nieuwe regels is om de integriteit van de wereldwijde sport te verbeteren. Dit maakte het IOC bekend op het derde International Forum on Sports Integrity (IFSI).

Op deze bijeenkomst kwamen meer dan honderd verschillende belangengroepen uit allerlei sporten samen. Zij bespraken hoe ze het beste op kunnen treden om de integriteit van de sport te verbeteren. Het IOC wilde hierbij specifiek de aandacht richten op de komende Spelen.

Toegang

Zo heeft het IOC aangekondigd dat in Tokio alle wedstrijden van alle sporten live gemonitord zullen worden door het Integrity Betting Intelligence System (IBIS). Dit systeem heeft de verantwoordelijkheid gekregen om direct op te treden wanneer er een verdacht wedpatroon wordt ontdekt rond een van de sporten.

Thomas Bach, president van het IOC, zegt: “Met het netwerk van ruim tweehonderd getrainde onderzoekers van nationale en internationale sportbonden kunnen we echt werken in het hart van het probleem. Dat is de toegang tot informatie op het moment dat het gebeurt of soms zelfs al voorafgaand aan het probleem.”

Europol

“Door het IBIS onderzoek te laten doen kunnen we dieper induiken op deze problemen en er wat aan doen.” De IOC tekende een memorandum van overeenstemming met de Europese politiedienst Europol om samen op te trekken voor integriteit in de sport. Samen faciliteren ze het uitwisselen van expertise en informatie.