18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Invallen om illegale gokactiviteiten in Colombia

Tim Giesbers

De Colombiaanse kansspeltoezichthouder Coljuegos heeft een reeks gelijktijdige invallen uitgevoerd in zeven gokcentra zonder vergunning. Hierbij werden 139 machines in beslag genomen en twee personen gearresteerd.

De twee arrestanten worden verdacht van het leiding geven aan de illegale operaties en zijn om die reden meegenomen. De invallen waren in twee verschillende steden en werden uitgevoerd door de Coljuegos in Manaure en Riohacha.

Boetes

Met de steun van de nationale politie van Colombia heeft de toezichthouder de invallen en daaropvolgende vervolgacties uitgevoerd. Deze acties resulteerden in boetes van omgerekend bij elkaar circa 475 duizend euro.

Voor elke gevonden gokautomaat zonder vergunning wordt een boete van tachtig maandsalarissen volgens het minimumloon opgelegd. Bovendien wordt voor elk ander gokspel dat wordt geëxploiteerd een boete opgelegd van 300 maandsalarissen voor elke vestiging, verkooppunt, verkooppunt of verkoper.

Gevangenisstraf

Naast de opgelegde boetes riskeren de betrokkenen ook een verbod van vijf jaar op het exploiteren van kansspelen en kunnen ze een gevangenisstraf van zes tot acht jaar krijgen. In beslag genomen speelautomaten of apparatuur wordt vernietigd.

Coljuegos zei dat de operatie deel uitmaakt van een bredere strategie om kansspelen zonder vergunning te bestrijden, om ervoor te zorgen dat de gokindustrie blijft bijdragen aan het Colombiaanse gezondheidszorgsysteem.