18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Invallen in Maleisië vanwege illegaal wedden

Tim Giesbers

In Maleisië zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag invallen geweest bij tien verschillende adressen, waar illegaal gewed zou worden. Alle panden waar de politie binnenviel staan in de stad Rawang, in de deelstaat Selangor. In totaal werden 114 mensen gearresteerd, onder wie een tienjarig meisje.

Persconferentie

Mohamad Fuzi Harun, inspecteur-generaal van de politie, was onderdeel van de operatie en zegt dat van de gearresteerden 42 uitbaters waren van de illegale wedkantoren. De rest was bezoeker en was dus schuldig aan het illegaal wedden. De gearresteerden waren, op het meisje na, tussen 18 en 59 jaar oud.

“In totaal is er voor meer dan 250.000 euro buitgemaakt bij de invallen”, laat Harun weten op een persconferentie. Hij legde ook uit waarom het meisje van 10 jaar werd meegenomen. “Haar ouders namen haar mee naar het wedkantoor, omdat zij daar illegaal aan het wedden waren. Vandaar dat zij ook meegenomen werd naar het politiebureau.”

Tips

“Illegaal wedden is een groot probleem en we zijn erg toegewijd om dit probleem tegen te gaan. We willen zoveel mogelijk zaken oprollen die zorgen voor sociale problemen”, laat de inspecteur-generaal weten. Vanaf 20 juli dit jaar is een speciale eenheid bezig om illegaal wedden tegen te gaan in Maleisië.

Sinds de start van de eenheid zijn er al meer dan honderd tips binnengekomen. “Nadat we de informatie kregen, zijn we direct overgegaan op het binnenvallen van deze adressen. We zorgen ervoor dat de politie in dit land geen compromissen sluit met het illegale wedden.” Harun gaat er ook extra zorg voor dragen dat opgerolde wedkantoren niet opnieuw in actie kunnen komen.