18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Internazionale en Bwin kondigen sponsorovereenkomst aan

Maurice Krabbendam

Voetbalclub Internazionale slaat de handen ineen met online bookmaker Bwin. Het bedrijf verbindt zich tot 2020 als betting partner aan de Italiaanse club. Bwin is de eerste sponsor van deze soort voor de achttienvoudig landskampioen.

Quotes langs het veld

De samenwerking houdt onder meer in dat er langs de rand van het veld LED-schermen verschijnen, waarop tijdens wedstrijden live quotes worden getoond. In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Fiorentina (3-0 zege) waren deze quoteringen voor het eerst te zien.
Daarnaast wordt de nieuwe verbinding aangewend om andere soorten content te creëren, met name digitaal. Zo krijgt Bwin een stevige aanwezigheid op de social media-kanalen van de Nerazzurri.

Ervaren sponsor, ‘prestigieus merk’

Bwin heeft al redelijk veel ervaring in voetbalsponsoring. De naam prijkte al op de shirts van onder meer Real Madrid, AC Milan
en Werder Bremen. Het bedrijf is momenteel ook betting partner van Borussia Dortmund.

Michael Gandler, FC Internazionale’s chief revenue officer, verklaart in een persbericht: “We zijn er heel blij mee dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met een prestigieus internationaal merk als Bwin. Inter en Bwin hebben allebei een wens voor groei en verdere ontwikkeling binnen hun eigen sectoren.” Volgens Gandler kan Bwin Inter helpen om het beste te halen uit de multimedia-modellen die de club hanteert.

Goede start

Moreno Maraso, leidinggevende van Bwin Italië verklaart: “Deze verbintenis kenmerkt onze verbondenheid met de wereld van sport en z’n normen en waarden. Na de eerste twee competitiewedstrijden geloven we dat dit een speciaal seizoen gaat worden en we zijn blij dat we dat samen met een team als Inter mogen beleven.”

Maraso verwijst naar de goede competitiestart van Internazionale. Na de al genoemde thuiswedstrijd tegen Fiorentina, werd ook het tweede duel uit bij AS Roma gewonnen. Inter kwam in het Stadio Olimpico met 1-0 achter, overleefde een spervuur aan kansen en won uiteindelijk met 1-3 door doelpunten van Icardi en Vecino in de slotfase van de wedstrijd.