18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Internationale prijs voor Toto-reclame met Nathan Rutjes

Tim Giesbers

De reclame van Toto met Nathan Rutjes die ervoor moet zorgen dat consumenten verantwoorder gaan wedden, heeft een internationale prijs binnen weten te slepen. Het won namelijk de Safer Gambling Campaign of the Year tijdens de Global Regulatory Awards van VIXIO.

Deze prijs is in het leven geroepen om bedrijven een steuntje in de rug te geven die hun best doen om consumenten te beschermen tegen de mogelijke gevaren van kansspelen. Hierbij blijkt Toto dus een goede campagne te hebben ingezet in de internationale ogen.

Bewust

Nathan Rutjes was in het najaar van 2020 voor het eerst te zien in een reclame van Toto. Hierin wordt de oud-speler van Sparta, MVV en Roda JC ingeschakeld om naast de advertenties van Wesley Sneijder (en eerder Andy van der Meijde) ook een gezicht van het wedkantoor te zijn.

Waar die laatste als Koning Toto vooral veel nieuwe consumenten moet aantrekken, wijst Rutjes ze juist op bewust wedden. De spotjes met hem gaan over het gebruiken van je verstand, rustig blijven en niet je verliezen direct willen terugwinnen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats in Londen op 21 oktober jongstleden en hierbij was Rutjes zelf niet aanwezig. In zijn plaats werd de prijs in ontvangst genomen door Arno de Jong, Chief Marketing Officer van Toto. Hij deelde ook een video van de uitreiking op LinkedIn.

Met de overwinning in deze categorie verslaat Toto diverse internationale namen uit de kansspelwereld. Zo was de Entain Group ook een van de genomineerden, naast de American Gaming Association, Estoril Sol Digital, The Star Entertainment Group, ARA Recovery 4 All en Beacon Counselling Trust.