18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ingang wet Kansspelen op Afstand uitgesteld tot 1 april

Tim Giesbers

Opnieuw heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid besloten om het ingaan van de wet Kansspelen op Afstand (KOA) uit te stellen. De planning was om deze nieuwe wet in te laten gaan op 1 maart 2021, maar er is voor gekozen om dit een maand later te doen, op 1 april.

Sander Dekker, als minister van Rechtsbescherming verantwoordelijk voor de nieuwe wet, maakte dit besluit bekend in een brief die hij naar de Tweede Kamer stuurde. Sinds de goedkeuring van het wetsvoorstel in februari 2019 is dit niet de eerste keer dat de daadwerkelijke start wordt uitgesteld.

Belangen

Vorig jaar werd al besloten om de ingangsdatum van de wet verder de toekomst in te schuiven en daarmee ook de start van de vernieuwde Nederlandse kansspelmarkt. Voornamelijk het coronavirus zorgde voor het eerdere uitstel.

Nu heeft Dekker in de brief een andere reden aangehaald om later van start te gaan: “Het is duidelijk dat de publieke belangen van het kansspelbeleid het meest gediend zijn met een snelle inwerkingtreding. Hoewel de implementatie voortvarend door alle betrokkenen wordt opgepakt is inmiddels duidelijk dat een zorgvuldige implementatie nog iets meer tijd vergt.”

Aanmelden

Doordat de wet pas een maand later ingaat, schuift ook de datum vanaf wanneer aanbieders zich kunnen aanmelden mee. Daardoor kan de gereguleerde wedmarkt zelf ook pas later van start gaan. In plaats van 1 september gaat dit nu gebeuren op 1 oktober dit jaar.

Wil je meer lezen over de nieuwe wet, zoals wat deze gaat betekenen voor consumenten en voor aanbieders? Lees dan dit uitgebreidere artikel.