18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ierse president heeft ‘serieuze vragen’ over advertenties kansspelen

Tim Giesbers

De Ierse president Michael D. Higgins heeft een verklaring afgegeven over reclame voor sportweddenschappen. Hij vindt dat er ‘serieuze vragen’ moeten worden beantwoord over de kwestie. Zijn land begint nu net aan een herziening van de regelgeving voor de kansspelsector.

De verklaring volgt op de verschijning van Higgins in een gokrehabilitatiecentrum met 34 eenheden in Wicklow dat eerder deze maand werd geopend. Hier besprak hij de kwestie van wedgerelateerde problemen en hij bekritiseerde het aantal kansspeladvertenties op televisie.

Partij

Zijn opmerkingen hadden voornamelijk betrekking op reclames voor sportweddenschappen. Dit onderwerp wordt al langer aangekaart door de Irish Labour Party. Higgins was lid van deze politieke partij, voordat hij in 2011 werd verkozen tot president van het land.

Verklaring

Higgins vertelt in een verklaring: “Ik verwelkom het feit dat het debat over reclame voor sportgokken nu in het publieke debat is opgenomen. Eerder deze maand sprak ik met mensen die verschillende soorten verslavingen hebben overwonnen over de plaag van sportgokken en de gevaarlijke kansspeladvertenties.

“Deze richten nog steeds zoveel schade aan aan gezinnen en individuen. Ik suggereerde dat niemand kan accepteren dat de symbolische ‘kleine lettertjes’-waarschuwingen en uitnodigingen om ‘verantwoordelijk’ te zijn op enigerlei wijze in verhouding staan ​​tot de mogelijke schade die wordt toegebracht door de verleiding van sportwedden.”