18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ierland komt met verbod op free bets en wedden met creditcards

Tim Giesbers

Ierland is van plan om gratis weddenschappen en wedden met creditcards te verbieden. Dit zijn onderdelen in een nieuw gedaan wetsvoorstel, waarmee er voor het eerst in het land een specifieke kansspelregelgever zal komen.

Het wetsvoorstel werd geïntroduceerd door de Ierse minister voor Wetshervorming, Jeugdrechtspraak en Immigratie, James Browne. Voor het voorstel werd de hulp ingeroepen van experts en werden onderzoeken naar kansspelen in Ierland gebruikt.

Verbod op free bets en kredieten

Naast het voorstel om een waakhond voor kansspelen in te stellen, zijn er ook onderdelen om consumenten te beschermen. Zo is het de bedoeling dat free bets verboden worden, net als pogingen om een ​​persoon aan te zetten om te blijven wedden. Het aanbieden van krediet of een lening aan spelers wordt dan ook verboden. Eerder dit jaar verbood Flutter Entertainment al het gebruik van creditcards bij het wedden. In augustus volgde de Irish Bookmakers’ Association (IBA).

Het moet met het nieuwe wetsvoorstel ook verboden worden om spelers te straffen door weddenschappen te weigeren of winsten te verminderen. Alle licentiehouders moet de algemene voorwaarden duidelijk weergeven aan alle spelers.

Over het algemeen moeten licentiehouders het bewustzijn van verantwoord wedden onder spelers bevorderen. Er moeten duidelijke waarschuwingen komen over de mogelijke risico’s van het deelnemen aan kansspelen. Browne legt het wetsvoorstel uit: “We zijn het er allemaal mee eens dat het huidige wetgevingskader gefragmenteerd en achterhaald is, een coherente aanpak van vergunningen en regelgeving ontbeert en ingrijpende hervormingen nodig heeft.”