18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Huddersfield Town krijgt boete van FA voor sponsoruiting

Tim Giesbers

De Engelse voetbalbond FA heeft Huddersfield Town een boete opgelegd van 55.800 euro voor de shirts die gedragen werden in een oefenwedstrijd. Halverwege juli speelde de degradant tegen Rochdale en de shirts die Huddersfield droeg in dit duel waren in overtreding van de regels van de voetbalbond rondom shirtsponsoring.

Paddy Power is hoofdsponsor van de voetbalclub en de naam van het bedrijf was diagonaal over het hele shirt geplaatst. Later bleek dit om een publiciteitsstunt van de bookmaker te gaan, die juist wil dat er geen sponsornamen op voetbalshirts staan. Huddersfield speelt dit seizoen dan ook zonder sponsor op de voorkant van het shirt.

Boos

Ondanks dat het geen echte shirtsponsoring was maar een stunt van Paddy Power, vat de FA deze zaak hoog op en de boete is daar ook een gevolg van. De officiële overtreding is dat de sponsornaam te veel ruimte innam op het shirt. Ook bij oefenwedstrijden blijft de Engelse voetbalbond de verantwoordelijke autoriteit.

Met de sponsoring is daadwerkelijk een regel overtreden, maar vooral om de hoogte van de boete is Paddy Power erg boos. Het bedrijf refereert aan een boete die Millwall eerder kreeg van de FA. Supporters van die club hadden racistische spreekkoren geuit en hiervoor kwam een boete van ongeveer twintig procent van de Huddersfield-boete.

Beroep

De Engelse bond gaf bij de verantwoording van de boete aan dat het gedrag van Huddersfield Town met het accepteren van deze sponsoruiting ‘onverantwoord’ was geweest. De club heeft de boete van de FA geaccepteerd en aangegeven geen persoonlijke hoorzitting te willen. Dat zou gebeuren wanneer Huddersfield in beroep was gegaan.