18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe werkt Cash Out bij bookmakers?

Bob Ligthart

Cash Out is een spelsysteem wat steeds meer bookmakers gebruiken en dit heeft zo zijn voor en nadelen. Het risico van wedden is hierdoor namelijk kleiner omdat je tijdens of voor een wedstrijd al een bepaald bedrag kan laten uitbetalen, maar het winbedrag is bij het gebruiken van deze functie wel lager dan de oorspronkelijke som. In dit artikel vind je alles wat je moet weten wanneer je met het Cash Out systeem gaat spelen.

Wat is Cash Out nou precies?

Met Cash Out heb je de mogelijkheid om je weddenschap al uit te laten betalen wanneer nog niet al de uitslagen van je bet bekend zijn. Mocht je bijvoorbeeld al twee wedstrijden goed hebben voorspeld, maar ben je niet zo zeker van de laatste, dan kun je ervoor kiezen om op Cash Out te drukken. Het bedrag wat je dan wint is dan natuurlijk wel wat lager, omdat de weddenschap vroegtijdig beëindigd wordt.

Bij het plaatsen van een weddenschap krijg je direct de kans om uit te betalen. Dit bedrag zal lager zijn dan je inzet wanneer er nog geen wedstrijd van start is gegaan, maar het bedrag zal hoger zijn dan je inzet als er minimaal één juiste uitslag bekend is.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Om het allemaal nog iets duidelijker te maken schetsen we een scenario dat in de praktijk zou kunnen gebeuren. Je hebt een spelformulier met daarop een weddenschap waarvan al drie wedstrijden gespeeld zijn en er nog één affiche rest. Tot nu toe heb je al drie duels goed voorspeld. Toto biedt jou nu een Cash Out bedrag van €100 aan, terwijl je €200 kunt winnen als de laatste wedstrijd ook goed voorspeld is. Je kiest ervoor om dit bedrag nog niet uit te laten betalen en het laatste duel is Nederland – Duitsland. Oranje komt in die wedstrijd met 1-0 voor, hierdoor is de kans dat jouw voorspelling uitkomt groter en dus verhoogt Toto ook het Cash Out bedrag naar bijvoorbeeld €130. Je kunt er dan voor kiezen om dit bedrag direct uit te laten betalen of om te wachten, maar als Duitsland later weer gelijk maakt, daalt het Cash Out bedrag natuurlijk weer. Zo kun je tijdens een wedstrijd bepalen wanneer jij het bedrag genoeg vind vergeleken met het risico dat je loopt.

De voordelen van het Cash Out systeem

Cash Out heeft voor jou als wedder grote voordelen, omdat het voorspellen toch iets veiliger wordt met deze functie. Zo kun je tijdens een wedstrijd uit laten betalen als het dreigt mis te gaan voor jouw weddenschap, waardoor je het allemaal toch wat meer in eigen hand hebt. Nog een voordeel is het feit dat je geld kunt winnen wat je anders nooit had gewonnen – dit kan door middel van het voorbeeld in de vorige alinea. Als die laatste wedstrijd fout zou zijn, maar jij hebt de Cash Out al bevestigt, dan heb je alsnog een deel van de weddenschap gewonnen terwijl je geen geld zou krijgen als die nog niet afgelopen wedstrijd een foute uitslag had gekend.

Door Cash Out heb je ook de kans om vaker een bet te plaatsen, omdat je een oude weddenschap eerder uit kan laten betalen. Dus als je op een wedstrijd wil inzetten, maar je saldo is hier te laag voor, dan kun je een eerder geplaatste weddenschap al uit laten betalen waardoor je dit bedrag misschien wel hebt.

Heeft Cash Out ook nadelen?

Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen, want Cash Out kent ook nadelen. Je kunt namelijk ook geld mislopen, doordat je al te vroeg besluit om een weddenschap uit te laten betalen. Een club waarop je hebt ingezet kan bijvoorbeeld 1-0 achter komen waardoor jij ervoor kiest om vroegtijdig de Cash Out functie te gebruiken. Als dit team uiteindelijk alsnog wint, dan heb je een deel van bedrag misgelopen door het eerder uitbetalen. Als dit duel het laatste was uit een combinatie, heb je dan dus een kleinere winst dan mogelijk was. Was het een individuele weddenschap, dan heb je zelfs te maken met een verlies ten opzichte van je inzet.

Een ander nadeel is het feit dat de bookmakers vaak voorzichtig zijn met de bedragen voordat een wedstrijd is afgelopen. Het bedrag dat ze aanbieden voordat een weddenschap volledig correct is valt vaak een stuk lager uit dan wat je daadwerkelijk zou winnen als alles goed voorspeld is.

Is Cash Out iets voor mij?

Voor mensen die niet al te veel risico willen lopen met het wedden kan Cash Out een heel fijn systeem zijn om vaker gebruik van te maken. Wanneer het te heet onder je voeten wordt, kun je gewoon een bedrag uit laten betalen waardoor je gelijk zeker bent van je winst. Je moet er dan wel mee akkoord gaan dat je regelmatig wat minder wint dan wanneer je Cash Out niet gebruikt en het hele bedrag van je weddenschap wint.

De Cash Out functie is dus minder aan te raden voor mensen die het volledige bedrag op hun spelformulier willen winnen, omdat bookmakers de bedragen van het vroegtijdig uitbetalen vaak relatief laag maken.