18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe kun je wedden op ‘Player Specials’?

Dirk Maas

Iedereen die wel eens via Toto op voetbalwedstrijden wedt, ziet dat deze sporttotalisator sinds enige tijd ‘Player Specials’ aanbiedt.

De moeilijkheidsgraad voor het juist voorspellen van Player Specials ligt een stuk hoger. Daar staat tegenover dat de quoteringen uiterst lucratief zijn en haast altijd een minimale quote van 2.00 hebben. Hieronder volgt de wedgids voor Player Specials.

Speler scoort en wint

Zoals het woord al aangeeft, gaat het om weddenschappen die puur betrekking hebben op spelers, meer bepaald scorende spelers. Vaak is er nog een weddenschap aan een scorende voetballer verbonden, waardoor er sprake is van een combinatieweddenschap.

Een veel voorkomende weddenschap is ‘speler scoort en wint’. Voor de ene speler, de topscorer, ligt de quotering bijvoorbeeld op 2.00 en voor de andere speler, een middenvelder of een vleugelaanvaller, bedraagt de quote bijvoorbeeld 3.00 of 4.00. Veel hogere quoteringen zijn er weggelegd voor weddenschappen als ‘speler scoort en wint 3-0’en ‘speler scoort en wint 4-0’ of ‘speler scoort, wint en beide teams scoren’.

Vanzelfsprekend is het bij deze player special zaak om te letten op sterkte van de ploeg van een bepaalde speler, de (eventuele) zwakte van een opponent en de vorm waarin een speler verkeert.

Speler scoort eerste of laatste goal

Een niveau hoger is het voorspellen welke speler het eerste of het laatste doelpunt maakt of een combinatie van beide: ‘speler scoort eerste of laatste goal’ of ‘speler scoort eerste en laatste goal’.

Ook voor deze weddenschap geldt uiteraard dat de positie van een speler in het veld, de sterkte/zwakte van een ploeg en de vorm waarin een speler verkeert, de hoogte van de quotering bepaalt.

Player specials die hieraan verwant zijn, betreffen ‘speler scoort eerste goal en wint, ‘speler scoort laatste goal en wint’ en ‘speler scoort eerste goal en zijn ploeg of land wint’.

Speler scoort twee goals of meer

De spelers die de laatste tijd bij de vleet scoren, staan in het brandpunt van de belangstelling. Enkele player specials hebben betrekking op ‘speler scoort twee goals of meer’ of ‘speler scoort een hattrick’.

Voor een centrumspits liggen de quoteringen voor het scoren van twee goals of meer of het maken van een hattrick natuurlijk lager, maar met quotes van bijvoorbeeld 4.50 voor het maken van 2+ goals en 16.00 voor een hattrick is ‘laag’een relatief begrip.

Zeer aantrekkelijk geprijsde weddenschappen (dat wil zeggen bets die vaak de 7.00-grens doorbreken), ook in het geval van veel scorende centrale aanvallers, zijn ‘speler scoort in beide helften’.

Manier van scoren

Ook de wijze waarop een speler scoort, maakt deel uit van de ‘Player Specials’. Zo kan er gewed worden op ‘speler scoort buiten de zestien’ of ‘speler scoort een kopgoal’.

Het is van belang om te letten op kopbal- en vrije trap-specialisten. Diverse voetbalstatistiekensites geven een overzicht van welke spelers hoog scoren wat betreft kopbal- en vrije trap-goals.

Een weddenschap die ook tot de ‘Player Specials’behoort, is ‘ploeg of land scoort in de eerste 15 minuten’. Vooral in duels waarin de krachtsverschillen op voorhand groot zijn, is dit een weddenschap om op te letten.