18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe kun je een winnende sportwedder worden?

Tim Giesbers

Ga je wedden op sportwedstrijden, dan is je doel uiteindelijk om er ook geld mee te verdienen. Het zou natuurlijk enorm zonde zijn om je geld in te zetten en daar vervolgens verlies op te lijden. Zelfs als ervaren wedder kun je af en toe nog tips gebruiken om de kans op winst te maximaliseren. Lees in dit artikel een aantal tips die je een grotere kans geven om te winnen.

Het lijkt op het eerste gezicht niet zo moeilijk om winst te maken tijdens het wedden op sportwedstrijden. Je kiest een winnende voorspelling en zet daar op in. Zo makkelijk is het echter niet. Als het zo simpel was geweest, had iedere wedder wel een megabedrag op zijn rekening gehad en zouden alle wedkantoren failliet zijn geweest.

Bij veel sporten ben je erg afhankelijk van geluk en in de sport kunnen er veel verrassingen voorkomen. Een team kan laat in de wedstrijd nog een doelpunt maken of een sporter kan opeens geblesseerd raken en al vroeg uitvallen. Al deze dingen zijn lastig (of niet) te voorspellen maar kunnen wel een enorme invloed uitoefenen op jouw voorspelling en de slagingskans hiervan. Toch zijn er diverse manieren om je kans op een succesvolle weddenschap te vergroten.

Wed met je hoofd, niet met je hart

Een groot nadeel van het wedden op sportwedstrijden is dat je vaak ook als supporter van de sport alles op de voet volgt. Dat lijkt een groot voordeel omdat je met die reden veel kennis hebt van de teams en spelers die betrokken zijn bij een wedstrijd waar je op wil wedden, maar het is vaak een nadeel omdat je een favoriet team of een favoriete speler hebt. Deze ga je onderbewust altijd het voordeel van de twijfel geven, ook al is dat enorm onrealistisch en verlies je er geld mee.

Dit is niet per se altijd zo; sommige wedders zijn er goed in geworden om emoties compleet uit te sluiten en volledig in te zetten op een winnende strategie. Bij veel mensen lukt dit echter niet. Factoren als je favoriete team of speler moet je uit kunnen zetten, zodat je niet beïnvloed kan worden door dit soort zaken. Een gouden tip is vaak dan ook om niet in te zetten op de competitie van jouw favoriete club.

Zorg voor een goed bankroll management

Wil je een succesvolle en winnende sportwedder worden? Dan moet je zorgen voor een goed bankroll management. Dit houdt in dat je goed beheer moet hebben over je financiën aangaande het wedden. Doe je dit niet, dan loop je het risico met lege handen achter te blijven. En dat wil je niet, je wil juist een mooie winst overhouden aan het wedden. Hiervoor is een aantal tips.

Zo is het slim om met units te werken. Dit zijn bedragen tegen een vast percentage van je wedbudget. Zet je deze in, in plaats van vaste bedragen, dan heb je minder kans om geen geld meer te over te houden. Daarnaast moet je slim gebruik maken van promoties. Wedkantoren bieden soms gratis weddenschappen of bonusgeld aan. Zet je deze slim in, dan kun je er een mooi bedrag aan overhouden.

Wees ook niet bang af en toe een weddenschap over te slaan. Dit doe je wanneer je bijvoorbeeld te weinig vertrouwen hebt in een goede afloop of de quotering te laag vindt. Zorg daarnaast dat je niet te veel geld in een keer van je account haalt. Enerzijds wil je genoeg overhouden om te kunnen groeien, anderzijds moet je rekening houden met de kansspelbelasting. En ten slotte: jaag je verliezen niet na. Accepteer dat je af en toe een bet verliest en blijf wedden met je hoofd. Lees in dit artikel een duidelijke uitleg over bankroll management.

Ga op zoek naar een goede value bet

Je kunt wel goed je financiën bijhouden en daarmee weinig geld verliezen, maar je wint ook niks tenzij je goede voorspellingen doet. Daarom moet je altijd op zoek gaan naar een value bet. Dit is een andere benaming voor een waardevolle weddenschap. De reden dat je een value bet moet zoeken om op in te zetten is logisch. Je kunt wel vaak winnen maar als je de quoteringen laag zijn maak je alsnog bijna geen winst.

Bookmakers maken quoteringen op basis van hoe waarschijnlijk zij het vinden dat de voorspelling uitkomt. Is de kans heel groot dat team A wint, dan krijgen zij een lage quotering. De kans op winst van team B is dan heel klein, wat hen een hoge quotering oplevert. Jouw eigen verwachting van een resultaat kan echter heel erg verschillen van die van een bookmaker en daar kun je je voordeel mee doen.

Je gaat bij het zoeken naar een value bet op zoek naar een weddenschap die een hogere quote heeft dan jij het zou geven. Met andere woorden: een weddenschap met een volgens jou hogere kans op slagen dan volgens de bookmaker. Let wel op: je moet hiervoor wel over veel kennis beschikken over de betrokken teams en spelers. Zit je mis, dan loop je gewoon je inzet mis. In dat geval maakt het niets uit hoe hoog de quotering is.