18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Half time weddenschappen: voorspellingen per helft in voetbal

Bob Ligthart

De meeste mensen vinden het gebruikelijk om op volledige wedstrijden in te zetten, maar er is ook een mogelijkheid om per helft te wedden. Deze manier is een stuk specifieker en brengt daarom hogere quotes met zich mee. In dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen van half time weddenschappen zijn.

Wat zijn half time weddenschappen?

Half time weddenschappen zijn bets die gelden voor maar één helft in een wedstrijd, dit kan de eerste of tweede helft zijn. Bookmakers geven je hiermee de kans om eigenlijk twee keer binnen een duel op een winnaar in te zetten. Net als bij gewone weddenschappen, zijn er bij dit speltype ook verschillende voorspellingen waar je uit kunt kiezen. Zo is het mogelijk om per helft te kiezen of er bijvoorbeeld meer dan 1.5 doelpunten gemaakt worden, of dat beide teams scoren, wat de correcte score is in die helft en ga zo maar door. Je kunt dus alle kanten op in beide helften van een voetbalwedstrijd.

Wanneer is het verstandig om per helft te voorspellen?

Er zijn verschillende redenen waarom het op sommige momenten verstandiger is om per helft te wedden, in plaats van het wedden op een hele wedstrijd. Als Ajax of PSV tegen ploegen uit de degradatiezone spelen, zijn de quotes voor een overwinning van de topclubs normaal gezien erg laag. Mocht je voorafgaand aan zo’n wedstrijd al doorhebben dat het krachtsverschil erg groot is, dan kan het verstandig zijn om de half time weddenschappen te gebruiken. Als je dan bijvoorbeeld inzet op de voorspelling dat Ajax of PSV de rust in gaat met een voorsprong, levert je dat een hogere quote op dan wanneer je zou wedden op het feit dat ze na 90 minuten als winnaar uit de strijd zouden komen.

Voordelen van half time weddenschappen

Om te beginnen zijn veel quotes hoger, omdat de weddenschappen een stuk specifieker zijn en binnen een kortere tijd behaald moeten worden. Zo is er vaak nog een redelijke quote uit te halen als een grote club tegen een kleine club speelt. Wanneer Manchester City tegen een team als Newcastle speelt is de quotering van een overwinning van City meestal rond de 1.20, maar als je voorspelt dat de regerend landskampioen van Engeland met rust al voor staat, gaat die quote al richting de 1.50.
Het is niet alleen handig voor het wedden op de grote favoriet, want er zijn ook kleine clubs die vaak erg goed beginnen aan een wedstrijd. Als je dit doorhebt en weet dat de underdog een redelijke kans heeft op een voorsprong bij rust, dan is dit ook een goede kans om een hoge quote op je spelformulier uit te laten komen.

Door half time weddenschappen is er de mogelijkheid om vaker in te zetten per wedstrijd, dus je kunt je winst sneller laten groeien. Mocht je de weddenschap van de eerste helft goed hebben, dan kun je met dat geld weer op de tweede helft inzetten als je dat wil. Let er alleen wel op dat je verantwoord blijft wedden en dat je niet inzet zonder er echt over na te denken.
Het laatste voordeel wat we benoemen is het feit dat je aan de hand van je kijk op de wedstrijd beter kunt bepalen wat er in de tweede helft gebeurd. Mocht er een team beter zijn maar staat het toch achter door veel gemiste kansen, dan kan het slim zijn om in de rust in te zetten op meer dan 0.5 goals voor die club in de tweede helft.

Nadelen van dit speltype

Het risico wat je neemt is bij half time weddenschappen soms wel iets groter, omdat een ongelukkige tegentreffer voor het team waarop je hebt ingezet in een kortere tijd moeilijker is om te buigen. Weeg dus per wedstrijd vooraf voor jezelf af of het verstandig lijkt om via de half time weddenschap te spelen, of dat het bij dat duel beter is om op de hele wedstrijd in te zetten.
Een ander nadeel van dit speltype is dat de keuze een stuk beperkter is dan wanneer je op een hele wedstrijd inzet. Bij half time weddenschappen kun je bijvoorbeeld bij de meeste bookmakers niet op een handicap of doelpuntenmaker inzetten. De specialere weddenschappen worden dus eigenlijk alleen voor de hele wedstrijden gebruikt en dit is in veel gevallen ook begrijpelijk, omdat de kans een stuk kleiner is dat iemand bijvoorbeeld binnen een helft scoort dan in een heel duel.

Zijn half time weddenschappen wat voor mij?

Zoals je ziet zitten er verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van half time weddenschappen en daarom moet iedereen voor zichzelf afwegen of dit speltype iets voor hun is. Voor iemand die ervan houdt om vaak in te zetten kan dit een hele leuke manier van spelen zijn, omdat je in principe twee keer per wedstrijd kunt inzetten. Daarnaast zijn veel quotes die met de favoriet van een duel te maken hebben groter – denk aan de voorspellingen dat de favoriet bij rust al voorstaat.
Voor iemand die het liever bij gewone weddenschappen houdt en de hele wedstrijd wil afwachten is dit misschien niet de juiste manier van wedden. Toch is het aan te raden om toch even naar de mogelijkheden binnen half time weddenschappen te kijken, omdat je zo weer een hele andere manier van sportweddenschappen leert. Kijk dus vooral eens bij verschillende bookmakers wat voor bets ze aanbieden en maak dan voor jezelf de keuze of het iets voor jou is.